Nulemta likimo – jūsų kraujo grupė diktuoja, kokiomis ligomis sirgsite

Nesvarbu ar esate pirmos, antros, trečios ar netgi ketvirtos kraujos grupės, tai neapsaugo jūsų nuo ligų. Laimei, mokslininkai nustatė, kad tam tikros ligos dažniau užpuola tam tikrą kraujo grupę turinčius žmones, todėl darosi lengviau sekti jaučiamus simptomus, rašė womenshealthmag.com.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 20, 2017, 6:58 PM, atnaujinta May 20, 2017, 10:18 PM

Jeigu esate A kraujo grupę turintis asmuo, jūs patiriate net 20 procetų didesnę riziką susirgti skrandžio vėžiu nei kitos grupės. Norėdami išvengti šios nemalonios ir potencialiai mirtinos ligos, reikėtų derinti mitybą.

Tam, kad sumažintumėte riziką valgykite mažiau apdorotos mėsos, kuriose gali būti gausu nitratų. Būtent jie gali padidinti vėžinių ląstelių augimą ir vystymąsi. Jeigu vis tiek norisi valgyti mėsą, geriausia rinktis paukštieną, o ypač vištieną ir kalakutieną.

Šios grupės atstovams taip pat nebūna per daug daržovių ir vaisių, tačiau jie turėtų nepersivalgyti pomidorų, paprikų, česnakų ir svogūnų.

Jeigu turite B kraujo grupę, patiriate 20 proc. didesnę riziką susirgti antro tipo diabetu nei O grupę turintys žmonės. Paprastai šių asmenų svoris yra linkęs augti, todėl bent keliais procentais sumažinus riebalų masę kartu sumažėtų ir rizika susirgti minėta lėtine liga.

B kraujo grupę turintys asmenys turėtų valgyti lieso pieno produktus, žalias lapines daržoves, žuvį ir kalakutieną. Derėtų vengti vištienos ir atsisakyti jūros gėrybių.

AB grupės kraują turintys žmonės labiausiai yra linkę sirgti širdies ir kraujotakos ligomis. Jiems ypač svarbu palaikyti gerą šios sistemos veiklą, todėl patartina reguliariai sportuoti bei vengti alkoholio, rūkymo ar kitų žalingų įpročių.

Kadangi tai yra mišri kraujo grupė, jos mityba primena tarpinį variantą tarp A ir B grupių mitybos. Valgant reikėtų nepersistengti su gyvulinės kilmės riebalais, nevengti daržovių (išskyrus tas, kurių turi vengti A grupei priklausantys asmenys), rinktis paukštieną, žuvį.

O grupės atstovės moterys gali turėti mažesnį kiaušialąsčių skaičių nei jų A, B ir AB kraujo grupes turinčios bendraamžės. Pagerinti šią situaciją gali padėti tinkama mityba ir reguliarus sportas.

Joms reikėtų rinktis liesą mėsą, geriausia paukštieną, valgyti mažomis porcijomis. O kraujo grupės asmenims taip pat labai tinka dauguma žuvies, ypač riebių šaltųjų jūrų, rūšių žuvys, pvz., silkė, skumbrė ar menkės. Tačiau reikėtų laikytis atokiai nuo javų. Daržoves geriausia rinktis lapines ar žalios spalvos. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.