Sužinoję, ką teko patirti šiam vyrui, tapsite atidesni: į tualetą bėgo tekinas

Demitas Strato – 28 metų sulaukęs Niujorko gyventojas, kuris, kaip ir daugelis mūsų, vis pasimėgauja gardžios kavos puodeliu.

 Išgėrus puodelį kavos laktozės netoleruojančiam vyrui teko greitai ieškoti artimiausio tualeto.<br> 123rf.com nuotr.
 Išgėrus puodelį kavos laktozės netoleruojančiam vyrui teko greitai ieškoti artimiausio tualeto.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 3, 2017, 4:15 PM, atnaujinta Jul 3, 2017, 8:38 PM

Tačiau kas kartą užsakydamas kavą jis turi būti itin atidus – dėl laktozės netoleravimo blogai priimtas užsakymas jam gali pasibaigti katastrofiškai, rašė buzzfeed.com.

„Daugelį metų lankausi kavinėse ir į nemalonią situaciją esu pakliuvęs dažniau, nei galiu suskaičiuoti. Maždaug vieną kartą iš penkiasdešimties mano prašymas įpilti negyvulinės kilmės pieno yra ignoruojamas, o tai baigiasi iš tiesų labai blogai“, – kalbėjo vyras.

Pastarajį mėnesį taip nutiko jau du kartus, tačiau šį sykį Demitas nusprendė netylėti. Įsiūtį jis išliejo savo socialinio tinklo paskyroje, o viešą žinutę parašė ne iš kur kitur, bet tualeto...

Kavinių tinklui „Starbucks“ skirta žinutė skambėjo taip:

„Tai jau antras kartas šį mėnesį, kai užsisakęs didelį puodelį kavos su sojų pienu, gaunu paprastą kavą. Šiandien tuštinausi jau vienuolika kartų. Nuoširdžiai, man jau skauda sėdynę nuo tiek šluostymosi.

Jums galbūt atrodo, kad aš užsisakinėju kavą su sojų pienu, nes man jis skanus? Ar jūs juokaujate? Ar iš viso yra žmonių, kuriems jis skanus?

Prašau įpilti sojos pieno ne todėl, kad noriu, jog mano užsakymas skambėtų neįprastai ir madingai. Sojų pieno prašau todėl, kad visiškai nenoriu, jog mano sėdimoji bent keturioms valandoms taptų sprogstamuoju užtaisu. Aš – ne pokemonas!

P.S. Šią žinutę jums rašau sėdėdamas ant unitazo, nuo kurio taip ir neturėjau galimybės pakilti!“

Jo atviras laiškas greitai sulaukė daugybės žmonių palaikymo bei nuoširdaus padavėjų ir baristų atsiprašymo.

Viena moteris teigė, kad ji visuomet akylai stebi kavą darantį barmeną. Ji taip pat netoleruoja laktozės ir visai nenorėtų pervaidinti legendinės filmo „Bukas ir bukesnis“ scenos tualete.

Visgi, Demitas neprarado optimizmo. Jaunas vyras paatviravo, kad šis netikėtas dėmesys jam išėjo tik į naudą – neva, dabar daugybė moterų su juo susisiekė ir pakvietė į pasimatymą. 

Be to, jis gavo dovanų: įvairios kompanijos jam atsiuntė dėžę laktozės neturinčių batonėlių, o oro gaiviklių kompanija taip pat nepamiršo jo apdovanoti – vyriškis gavo siuntinį ir iš jų. Na, o „Starbucks“ situacijos nekomentavo, bet nukentėjusiajam atsiuntė 50 dolerių dovanų kuponą.

Pasireiškia kas trečiam lietuviui

Hipolaktazija (laktozės netoleravimas) – tai sutrikęs laktozės skaidymas plonojoje žarnoje. Laktozę kitaip dar galima pavadinti gyvūlinės kilmės piene esančiu natūraliu cukrumi. Esant fermento laktazės trūkumui, organizmas laktozę blogai skaido į gliukozę ir galaktozę, dėl to gali kilti rimtų virškinimo problemų.

Laktozės netoleravimas yra paplitęs visame pasaulyje, o Lietuvoje pasireiškia maždaug 32 proc. gyventojų.

Sutrikimo atsiradimą lemiantys veiksniai gali būti senėjimas, rasė ar vaisiaus neišnešiotumas.

Pagrindiniai sutrikimo simptomai pasireiškia per maždaug 30min. – 2val. nuo pieno ar pieno produktų vartojimo. Būdingiausi yra viduriavimas, pykinimas ir vėmimas, pilvo pūtimas, jo tempimas, pagausėjęs dujų išskyrimas, pilvo skausmas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: parlamentarų komentarai prieš rytinį Seimo posėdį