Spintelėje pabėrė druskos: sužinoję poveikį taip pasielgsit ir jūs

Jau šimtus metų žmonės namų valymui naudojo druską ir ne veltui: ji turi ne tik puikių valymo, bet ir dezinfekavimo savybių, be to yra visiškai natūrali ir neskleidžia kenksmingų garų.

 Druska – ne vien maisto sūdymui tinkamas produktas.<br> 123rf.com nuotr.
 Druska – ne vien maisto sūdymui tinkamas produktas.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-07-04 11:44

Ji taip pat kainuoja nebrangiai todėl gali tapti puikia alternatyva didelei daliai buitinės chemijos, rašė naturalcureshouse.com

Atjaunina odą

Druska stambiais kristalais puikiai tinka pasigaminti odą atjauninantį šveitiklį, kuris ne tik nebrangiai kainuoja, bet yra sveikas ir natūralus. Tam, kad jį pasigamintumėte, jums prireiks stambiakristalės druskos ir eterinio aliejaus.

Viską sumaišykite ir naudokite duše kaip šveitiklį. Tai ne tik jūsų odą padarys gardžiai kvepiančia, bet ir padės atsikratyti aknės, įvairių odos bėrimų. Visgi atsargūs turėtų būti tie, kurių odą labai jautri, sausa, kenčia nuo egzemos ar dermatito. 

Po tokių maudynių taip pat labai svarbu nepamiršti gerai nusiprausti ir odą patepti drėkinamuoju kremu, kadangi druska yra linkusi sausinti.

Malšina danties skausmą

Jeigu burnoje atsirado žaizdelių ar pajautėte danties skausmą, tačiau netoliese yra druskos – jūsų kančios netrukus baigsis. Prireiks druską sumaišyti su šiltu vandeniu ir paskalauti burną. Būkite atsargūs ir vandens nepersūdykite: vienai stiklinei užteks nubraukto šaukštelio druskos.

Kai kurie šaltiniai taip pat teigia, jog druską sumaišius su soda ir vandeniu, gautas mišinys yra tinkamas balinti dantims. Vis dėlto, tai daryti reikėtų ypač atsargiai arba iš vis to vengti – druska ir soda gali susilpninti danties emalį ir, nors trumpam laikui dantys gali tapti baltesni, didelė tikimybė, kad vėliau tokia saviveikla sukels tik rimtesnių problemų.

Stabdo kenkėjus

Norėdami atsikratyti į namus besiveržiančių skruzdžių, užteks toje vietoje, kur jas dažniausiai matote, paberti druskos. Tai gali būti durų plyšiai, spintelės, grindjuosčių tarpai.

Šitaip berdami druską ne tik sustabdysite nelauktus kenkėjus, bet ir sumažinsite namuose esančią drėgmę. Tai užkirs kelią pelėsio plitimui, kuris taip pat yra labai pavojingas sveikatai.

Nekenksmingai balina sidabrą, varį ir žalvarį, dezinfekuoja  

Šių metalų dirbiniai yra linkę laikui bėgant prarasti savo tikrąją spalvą, žvilgėjimą. Tam, kad sugrąžintumėte jiems pirminę išvaizdą prireiks tik dviejų dalykų: obuolių sidro acto ir druskos.

Tai naudinga, kadangi paprastai šios priemonės garuoja ir skleidžia ne tik nemalonų kvapą, bet ir kenksmingus garus, reikia prižiūrėti, kad jos būtų laikomos vaikams nepasiekiamoje vietoje. Naudojant druską ir actą problemų kyla daug mažiau.

Iš šių dviejų priemonių padarę tirpalą, gausite puikią riebalus šalinančią, žvilgesį suteikiančią ir pigią priemonę valyti minėtiems metaliniams paviršiams. Užteks tik suvilgyti medžiagos gabalėlį ar vatos tamponėlį ir norimą objektą valyti tol, kol šis taps švarus. Tačiau būkite atsargūs ir netrinkite per smarkiai: neištirpę druskos kristalai gali juos subraižyti.

Didesnį kiekį druskos sumaišius su karštu vandeniu, šį tirpalą galima panaudoti kriauklėse esančioms nutekėjimo angoms valyti. Tai panaikins sveikatai kenksmingas, greitai plintančias bakterijas bei riebalus.

Naikina mikrobus

Nepaisant to, kaip atkakliai siurbtume ir valytume grindis, kilimai tarsi tampa purvo magnetu bei mikrobų dauginimosi vieta. Turintys mažamečių vaikų žino, kad šie ypač mėgsta ant kilimų gulinėti, vėliau rankytėmis liesti veidą.

Tai pats tiesiausias kelias mikrobams patekti į vaiko organizmą, todėl šis patarimas – ypač naudingas. 

Jums prireiks didelės koncentracijos druskos ir vandens tirpalo. Jame išmirkykite gabalą medžiagos ir kruopščiai, sukamaisiais judesiais ištrinkite juo visą kilimą. Tai ne tik atgaivins jo spalvas, bet ir išnaikins kenkėjus, todėl kilimas taps ir gražus, ir saugus žaisti vaikams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.