Vos kelios minutės per dieną padės atjaunėti bent 10 metų

Turbūt niekas neapsidžiaugia pažvelgęs į veidrodį ir išvydęs pagurklį. Kai kuriems asmenims tai – padidėjusio svorio įrodymas, kitiems – prabėgusių metų ženklas rašė naturalcureshouse.com.

 Atlikdami šiuos pratimus apie pagurklį galėsite pamiršti.<br> 123rf.com nuotr.
 Atlikdami šiuos pratimus apie pagurklį galėsite pamiršti.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 7, 2017, 9:11 AM

Tam, kad šios problemos atsikratytų, daugybė žmonių kasmet ryžtasi gultis po grožio peiliu. Tačiau jie nežino, kad situaciją galima pagerinti paprastais, vos kelias minutes užtrunkaničiais pratimais.

Tam, kad pagurklis išnyktų, reikia sustiprinti kaklo raumenis. Kas dieną juos treniruojant poveikis bus akivaizdus, o rezultatas pasiektas be jokių invazinių procedūrų. 

Visiškai suprantama, jeigu tai skamba keistai. Tačiau Azijos valstybėse, pvz., Japonijoje, kur žmonės jaunai atrodo iki pat garbaus amžiaus, kaklo raumenų stiprinimas yra kasdienės rutinos dalis – ten netgi galima įsigyti specialius prietaisus, kuriuos kandžiojant tvirtėja žandikaulio, smakro ir kaklo raumenys, o to dėka mažėja ir pagurklis, išlaikomas jaunai atrodantis ne tik veidas, bet ir kaklas.

Norėdami pasiekti maksimalų rezultatą, žemiau išvardintus pratimus derėtų atlikti bent kartą per dieną.

Apšilimas. Prieš pradedant bet kokią treniruotę reikia pasirūpinti, kad raumenys būtų pasiruošę darbui. Todėl prieš pradėdami daryti šiuos pratimus, pajudinkite smakrą į priekį ir atgal: atkiškite apatinį žandikaulį kiek įmanoma labiau į priekį ir po to kiek galite labiau jį įtraukite atgal.

Pratimas Nr.1: plačiai išsižiokite, apatinę lūpą įtraukite į vidų (uždenkite ja dantis), užverkite burną žandikaulį atkišdami į priekį. Judesys turėtų priminti vandens sėmimą burna. Pakartokite bent dešimt kartų.

Pratimas Nr.2: atsisėskite tiesia nugara, atloškite galvą taip, kad kaklas būtų įtemptas. Sutraukite lūpas ir pasiųskite bučinį į lubas. Pakartokite bent dešimt kartų.

Pratimas Nr.3: šis pratimas daugeliui primins vaikystę, kai su draugais rungtyniavote, kuris turi daugiau keistų sugebėjimų. Principas paprastas – iškiškite liežuvį ir jo galiuku bandykite paliesti nosį. Kartokite bent dešimt kartų.

Pratimas Nr.4: alkūnėmis atsiremkite į stalą ir smakrą paremkite kumščiais. Galvą spauskite žemyn tarsi mėgintumėte įveikti pasipriešinimą. Stenkitės kiek galite ilgiau išbūti tokioje pozicijoje. Pailsėkite ir pakartokite dar kartą.

Pratimas Nr.5: „Grožio trikampiu“ vadinamas pratimas šį vardą pelnė ne veltui. Tam, kad jį atliktumėte, pasukite galvą į kairę, žandikaulį atkiškite į priekį taip, kad kakle pajaustumėte tempimą. Pasukite galvą į kitą pusę ir padarykite tą patį.

Visgi verta paminėti, kad atlikdami šiuos pratimus iš šono galite atrodyti mažų mažiausiai keistai... Todėl derėtų įsitikinti, kad patalpoje esate vieni, o pirmą kartą pratimus atlikite atsargiai – juk niekas nenorėtų pasitempti raumens, o ypač, veido.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.