Astrologė Vaiva Budraitytė: „Zodiako ženklas lemia ir ligas“

Visi žinome savo zodiako ženklą ir turbūt daugelis neįsivaizduotų gyvenimo be kasdienininio ar savaitės horoskopo. Daugumai žmonių tai padeda planuoti savo dienotvarkę, organizuoti išvykas ir kitaip derinti savo planus.

 Ligos gali būti nulemtos žvaigždžių.<br> 123rf.com nuotr.
 Ligos gali būti nulemtos žvaigždžių.<br> 123rf.com nuotr.
Astrologė Vaiva Budraitytė.<br>T.Bauro nuotr.
Astrologė Vaiva Budraitytė.<br>T.Bauro nuotr.
Astrologė Vaiva Budraitytė.<br>T.Bauro nuotr.
Astrologė Vaiva Budraitytė.<br>T.Bauro nuotr.
Astrologė Vaiva Budraitytė.<br>T.Bauro nuotr.
Astrologė Vaiva Budraitytė.<br>T.Bauro nuotr.
Astrologė Vaiva Budraitytė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Astrologė Vaiva Budraitytė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jul 15, 2017, 12:10 PM

Taigi jeigu žvaigždžių išsidėstymas danguje lemia tai, kokia veikla tam tikru metu yra palanki, o kokia – ne itin, jos be abejo daro įtaką ir asmenų sveikatai. Žinoma, horoskopais tiki ne visi, tačiau atsarga niekuomet nedaro gėdos.

Avinas. Silpniausia avinų vieta yra galva. Remiantis tibeto medicina, didžiąją dalį galvos sveikatos problemų sukelia nusilpusios kepenys, kurios yra laikomos organų imperatoriumi, atsakingu ne tik už reprodukcinius organus, odą, bet ir gerklę, ausis, akis, smegenis. Avinams kategoriškai negalima nei gerti nei rūkyti, reikėtų atsisakyti pieno produktų – gabalėlis mėsos jiems yra geriau už sūrio riekelę. Sveika gyvensena, pasninkas ir savęs ribojimas padės išvengti galvos auglių, nuolat pasikartojančio peršalimo, įvairių uždegimų. Alkanas avinas – sveikas avinas. Palankios yra meditacija, malda, o sporto salė turėtų tapti geriausia drauge.

Jautis. Po šiuo ženklu gimė žmonės nepaprastai ištvermingi todėl ligą pajunta tik kai ši būna stipriai pažengusi. Silpniausia jaučių vieta yra virškinimasis traktas, jie da-nai kenčia nuo medžiagų apykaitos sutrikimų. Jaučiams šiukštu nevalia persivalgyti –geriau tai daryti dažniau, bet mažomis porcijomis. Linkę į nutukimą, kurio priežastimi gali būti retas, nereguliarus tuštinimasis. Patariama rytais vonioje būtina šiurkštesniu rankšluosčiu gerai ištrinti sprandą – tuomet jaučiai turės gerą atmintį ir nekylantį spaudimą. Labiausiai tinkanti mityba – veganiška arba kitais žodžiais tariant ta, kuria minta ir jaučiai bei karvės. Veganinė dieta padės lengvai numesti bet kokį antsvorį ir visam gyvenimui sėkmingai išlaikyti pasiektus rezultatus.

Dvyniai. Patys tipiškiausi dvyniai būna smulkaus sudėjimo, silpnesnės sveikatos žmonės. Jaunystėje jie nebijo šėlionių ir pasimėgavimo siūlomomis gėrybėmis, bet dar prieš 30-metį grįžta prie saikingumo ir jo laikosi visą gyvenimą, nors išimčių, žinoma, pasitaiko. Silpniausia šio ženklo vieta yra plaučiai, bronchai, nerviniai sutrikimai ir jų sukeltos skrandžio opos, vidurių užkietėjimas. Dvyniai neturėtų rukyti, vengti bet kokio kontakto su chemija (net ir buitine). Maistą gali valgyti riebesnį, tinka geros kokybės aliejai, kaime augintų paukščių taukai, riebesnė žuvis. Reikėtų gerti daug spaustų sulčių, o pavalgiusiems jiems tinka ir pagulėti.

Vėžys. Šio ženklo atstovai turėtų didesnį dėmesį atkreipti į krūtinės sritį, pilve esančius organus. Visos vėžių ligos kyla dėl nesaikingumo, jautrumo ir netgi ligų įsikalbėjimo. Daugelis vėžių dievina pieno produktus ir todėl dažnai serga peršalimo ligomis, pūline angina. Jiems nederėtų valgyti daug žuvies ir mėsos produktų, bei reikėtų smarkiai apriboti pieno gaminių vartojimą. Gerai sveikatai palaikyti vėžiai privalo vasarą gerti daugiau vandens nei kiti ženklai, o žiemą vartoti organizmą valančias vaistažolių arbatas. Tam labai tinka gauromečio, kiaulpienių šaknų arbatos. Šio ženklo žmonėms kasdienė mankšta yra privaloma. Na, o optimizmas jiems yra tiesiausias kelias į ilgą ir sveiką laimingą gyvenimą.

Liūtas. Liūtai greitai greitai suserga, bet ir greitai pasveiksta, kadangi paprastai daro viską, kad tik atsikratytų net ir menkiausio negalavimo. Liūtų silpnoji vieta yra stuburas, jiems nesvetimi reumatiniai skausmai. Dar gali būti užsilenkusi tulžies pūslė ar kilti kitų jos problemų. Liūtai, kurie nuo vaikystės turi silpnesnę sveikatą ir yra ne kartą gydęsi dideliu vaistų kiekiu, turėtų išsivalyti organizmą. Kartais to visiškai užtenka užkirsti kelią net ir sunkioms, dažnai pasikartojančioms ligoms. Jaučiantiems širdį būtina kreiptis į gydytojus. Jeigu šie nieko neranda, derėtų pagerti gudobelės arbatos su valerijono šaknimi. Tam, kad simptomai sumažėtų ar visai išnyktų prireiks maždaug mėnesio. Paprastai šio ženklo žmonės turi stiprią valią, yra patrauklūs, kadangi didžiausia jų motyvacija yra gera išvaizda. Jie supranta, kad grožis ir jauntiviškumas yra geros sveikatos rezultatas. 

Mergelė. Dėl itin pedantiškos prigimties jie daug dėmesio skiria higienai. Turi polinkį į per didelę švarą ir tvarką, o tai gali erzinti aplinkinius. Gali būti, kad itin padidėjęs polinkis tvarkai, erzulys gali būti padidėjusio cukraus kiekio kraujyje rezultatas – Tibeto gydytojai įsitikinę, kad tarp diabeto ir per didelio poreikio tvarkai yra tiesioginis ryšys. Turbūt pagrindinė mergelių sveikatos problema yra virškinamojo trakto sutrikimai. Mergelės visada privalo žiūrėti ką ir kokiomis porcijomis valgo, o saiko pojūtis joms leidžia nugyventi ilgą ir sveiką gyvenimą. Šio ženklo žmonėms tinka iškrovos dienomis paremta dieta, įvairūs savęs ribojimai maiste ir gėrimuose, puikiai tinka žaliavalgystė. Būti sveikoms padeda tinkama žarnyno priežiūra – gera mityba, probiotikų vartojimas.

Svarstyklės. Jų puikus imunitetas, dažniausiai turi puikią sveikatą nors į ją visiškai nekreipia dėmesio. Tačiau kartais susiduria su problemomis – silpniausia svarstyklių vieta yra inkstai, strėnos. Jeigu šio ženklo žmonės turi šiose srityse problemų, privaloma atsisakyti mėsos, pieno produktų. To nepadarius yra tik apgydoma rimta problema, kuri vėliau gali grįžti su trenksmu. Tuomet reikėtų valgyti lieka žuvį, kiaušinius, daug daržovių, grūdus, vaisius, uogas, gerti daug vandens. Gydantis svarbu pozityvumas, kurį galima paskatinti skaitant optimizmą keliančias knygas, žiūrint įvairius nuotaiką pakeliančius filmus. Tai yra svarbu todėl, kad remiantis Tibeto medicina, inkstai yra labai „intelektualus“ organas, ypač jautriai reaguojantis į žmogaus vidinę būseną. Tikima, kad jis paklūsta žmogui, todėl stebuklingai pasveikusių inkstų ligomis sergančių asmenų yra žymiai daugiau nei sirgusiųjų kitomis ligomis.

Skorpionas. Silpniausia skorpionų vieta yra reprodukciniai organai, storoji žarna, šlapimo pūslė. Jų ženklas yra aistringas, tačiau privalo save kontroliuoti – labiau nei kiti zodijako ženklai turi polinkį į lytiniu būdu plintančias ligas. Puiku yra tai, kad skorpionai dažniausiai būna iš prigimties sveiki, todėl nesunkiai pasveiksta nuo daugelio ligų. Rimtai susirgę jie turėtų pasikliauti liaudies metodais ir aklai nesekti šiuolaikinės medicinos patarimais. Savęs ribojimas jiems – malonumas, o nuo daugelio ligų skorpionus sėkmingai gydo veganizmas ir blaivi gyvensena, tinka užkalbėjimai.

Šaulys. Silpnoji vieta yra dubens sritis, apatinė stuburo dalis, silpni sąnariai. Tai, kad teks keisti sąnarį tikimybė yra didesnė, nei tarp kitų zodiako ženklų. Šauliai turi polinkį į radikulitą, peršalimo ligas. Tačiau, nepaisant to, bendra šio ženklo sveikata yra gera. Mitybos atžvilgiu derėtų gerti kraują gerinančias sultis, pavyzdžiui, vynuogių, burokėlių, kuriomis derėtų pakeisti ir taurę vyno. Dar svarbu atsisakyti prieno produktų.

Ožiaragis. Šio ženklo atstovai gimsta „seni“ ir ligoti, bet metams bėgant jie tarsi atjaunėja, pasveiksta ir nugyvena labai ilgą amžių. Ožiaragis – tai ilgaamžiškumo ženklas, nors jų vaikystė paprastai būna ligota, praleista eilėje prie gydytojo kabineto. Silpniausia šio ženklo vieta yra sąnarai, dažnai serga reumatu, artritu ir t.t., o bėgant metams atsiranda polinkis į kurtumą. Jiems reikėtų vengti gyvulinės kilmės baltymų. Dažniausiai šio ženklo vaikai jaučia, ką jiems galima valgyti, ir ko – ne. Tokiu būdu išvengsite daugelio sveikatos problemų.

Vandenis. Išoriškai jie – ištvermingi, bet šiaip turi labai vidutinę sveikatą, kurią reikia puoselėti visą gyvenimą. Saikingumas yra privalomas ne tik valgant ir geriant, bet ir sportuojant bei dirbant. Šio ženklo atstovai turi problemų dėl kraujo spaudimo, yra linkę į išsiplėtusias venas, nuolatinį smulkiųjų sąnarių skausmą. Jautrūs orų permainoms. Tam, kad gerai jaustųsi, privalo pailsėti, tačiau pasyvus poilsis jiems netinka – geriau tiek pavalgius, tiek pavargus lėtai pasivaikščioti. Idealiausia per dieną nueiti nuo 5 iki 10 km. Tai padaryti padės ofise įrengtas bėgimo takelis, o tiems, kurie tokios galimybės neturi, vakarinis arba rytinis pasivaikščiojimas. Saldumynų derėtų vengti, tačiau galima mėgautis medumi ar džiovintais vaisiais.
 
Žuvys. Dažniausiai turi labai vidutinę sveikatą, bet išmokusios įsiklausyti į savo organizmo poreikius nugyvena labai ilgą ir sveiką gyvenimą. Žuvys, panašiai kaip ožiaragiai, yra ilgaamžės. Tačiau tai nereiškia, kad jos visiškai nesusiduria su sveikatos problemomis: pagrindinės jų problemos dažniausiai yra medžiagų apykaitos sutrikimai, skysčių kaupimąsi organizme. Nesaikingąsias žuveles dažnai kankina grybelinės infekcijos bei kitos su organizmo rūgštingumu susijusios ligos.  Joms jokiu būdu negalima rūkyti ar vartoti alkoholinių gėrimų, kadangi turi labai stiprų polinkį į priklausomybę. Linkusios į antsvorį, tačiau tai ištaisyti gali padėti organizmo valymas nuo parazitų, šlakų, skrandžio rūgštingumo sumažinimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.