Moters gyvenimą pakeitė kūną perskrodęs žaibas

Žaibas trenkė į trisdešimtmetę amerikietę Amy Castanon, kuri tuo metu vedžiojo šeimos šunį. Nuo smūgio moteriai sustojo širdis ir į smegenis išsiliejo kraujas. Ji taip pat patyrė pirmojo laipsnio nudegimus, jai lūžo nosis, šonkaulis bei sprogo abu ausų būgneliai, rašė dailymail.co.uk.

 Amerikietė moteris išgyveno po žaibo smūgio. Jos istoriją žmonės vadina stebuklu.<br> 123rf.com
 Amerikietė moteris išgyveno po žaibo smūgio. Jos istoriją žmonės vadina stebuklu.<br> 123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 18, 2017, 2:17 PM, atnaujinta Jul 18, 2017, 2:35 PM

„Pažiūrėjusi į savo randus, jaučiuosi daug senesnė nei esu. Mano atmintis šlubuoja ir dažnai sunku suvaldyti minčių srautą.", — teigia pati Amy.

Praėjusių metų rugpjūčio 28 dieną Amy išvedė šunį pasivaikščioti keliu, kuriuo ji dažnai vaikštinėdavo su savo dukra. Visa laimė, jog tą dieną dukters ji kartu nesivedė.

Neilgai trukus Amy sulaukė vyro skambučio ir jis perspėjo, jog pradeda žaibuoti. Šis skambutis buvo paskutinis dalykas, kurį iš tos lemtingos dienos atsimena Amy. 

„Pasakiau, jog man viskas gerai. Daugiau nieko neatsimenu. Visa kita sužinojau tik atsibudusi ligoninėje", — pasakoja Amy.

Nesulaukęs žmonos sutartoje susitikimo vietoje, vyras sunerimo ir išėjo jos ieškoti. Amy kūnas bei sąmonę praradęs šeimos šuo gulėjo netoliese. Žaibo smūgis nuplėšė moters rūbus bei batus, ore tvyrojo degėsių kvapas.

Iš komos Amy atsikėlė tik po trijų dienų, o ligoninėje ji iš viso prabuvo apie tris mėnesius. Paprastai vos pora iš dešimties žmonių atsigauna po žaibo smūgio, tačiau Amy išgyveno ir tiek šeima, tiek daktarai tai vadina stebuklu.

„Anksčiau nerimaudavau dėl savo amžiaus, norėjau likti amžinai jauna. Dabar tiesiog džiaugiuosi, kad esu gyva, kad galiu auginti savo vaikus.", — teigia moteris.

Žaibo smūgis ir jo padariniai sukrėtė visą šeimą. Tačiau praėjus beveik metams po nelaimės Amy jaučiasi geriau. Ji vėl gali dirbti ir laisvalaikiu šiek tiek sportuoja. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.