Britės kūne net kelis dešimtmečius slypėjo netikėta paslaptis

Indijoje gimė „nėščias" kūdikis. Jam gimus, gydytojai pastebėjo antrąjį, pusiau susiformavusį kūdikį už pirmojo naujagimio skrandžio, rašė independent.co.uk.

 Dėl itin reto apsigimimo žmogaus organizme gali susiformuoti „dvynys". Užfiksuota vos 200 atvejų.<br> 123rf.com
 Dėl itin reto apsigimimo žmogaus organizme gali susiformuoti „dvynys". Užfiksuota vos 200 atvejų.<br> 123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-08-06 09:29

Teigiama, jog tai buvo anksčiau nepastebėtas „dvynys" brolis. Jis gimė su abiejomis kojomis, viena ranka ir smegenimis. Vaisius neturėjo kaukolės, tačiau jo galva buvo iš dalies susiformavusi.

Gydytojas radiologas dar nėštumo laikotarpiu pastebėjo, jog sveikojo kūdikio vaisiaus plėvėje yra kažkokia keista, neatpažinta masė, tačiau per daug to nesureikšmino. Vėliau ši masė išaugo į net 7 centimetrus siekiantį parazitinį organizmą, kurį po gimimo gydytojai turėjo išoperuoti.

Pasaulyje yra užfiksuota tik 200 šio anomalaus apsigimimo atvejų. Tai įgimtas sutrikimas, kurio metu blogai susiformavęs, parazitinis vaisius pradeda augti sveiko vaisiaus organizme. 

Šiuo atveju „dvynys" buvo laiku pastebėtas ir pašalintas, o sveikasis kūdikis išsigelbėjo. Tačiau kartais tokių darinių gydytojai gali ir nepastebėti. Tuomet parazitiniai organizmai ir toliau auga savo nešiotojų kūnuose. Tai gali tęstis net keliasdešimt metų. 

Londone gyvenančiai Jenny Kavanagh būtent taip ir įvyko. Moteris net 40 metų savo kiaušidėje nešiojo augantį parazitinį vaisių. Ji kreipėsi į gydytojus dėl itin stiprių menstruacijų skausmų ir tik tuomet ši parazitinė masė pagaliau buvo pastebėta. Gydytojų teigimu, vaisius turėjo veidą, vieną akį, dantį bei ilgą juodą plauką. 

„Bandau neliūdėti, nes žinau, jog šis vaisius neturėjo nei širdies, nei smegenų. Jis galėjo mane pražudyti, jei gydytojai nebūtų jo suradę ir pašalinę",— dalijosi moteris

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.