Tai yra pagrindinės priežastys, kodėl jus kanda uodai – kai ko galite išvengti

Uodai gali sugadinti net ir maloniausią išvyką į gamtą. Jie įkyriai skraido ir ieško savo aukų. O jas pasirinkę, palieka itin nemalonius įkandimus. 

 Uodai renkasi savo aukas pagal netikėčiausius kriterijus.<br> 123rf.com
 Uodai renkasi savo aukas pagal netikėčiausius kriterijus.<br> 123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 6, 2017, 6:37 PM

Tačiau tikriausiai esate pastebėję, jog vienus žmones šie vabzdžiai mėgsta labiau nei kitus. Tad kokios priežastys juos taip vilioja renkantis savo auką?

Šie 5 dalykai padaro kai kuriuos žmones itin patrauklius uodams:

1. Stiprus kvėpavimas

Žmonės, kurie yra linkę iškvėpti daugiau oro, dažniau tampa uodų aukomis. Paprastai tai būna stambesni, daugiau sveriantys žmonės ar nėščios moterys. Uodai iškart pajaučia oro bangas ir atskuba.

2. Prakaitas

Uodus itin traukia žmogaus prakaite esanti pieno rūgštis. Žinoma, gryname ore sportuoti labai sveika, tačiau kyla didesnė tikimybė, jog tuo metu užpuls daugiau uodų. Taip pat jei žmogus natūraliai yra labiau linkęs išskirti daugiau prakaito, jis tikrai taps uodų auka.

3. Alus

Karštą vasaros dieną norisi atsigaivinti, tačiau mėgstančius gamtoje išgerti alaus, uodai mylės labiau, nei blaivius. Todėl vertėtų rinktis nealkoholinius gėrimus.

4. Kraujo grupė

Neįtikėtina, tačiau uodus labiau traukia būtent O(I) kraujo grupę turintys žmonės. Šie vabzdžiai gali pajausti „skanų" arba „neskanų" kraują dar jo neparagavę, nes žmogaus organizmas išskiria sekretą, kuris iš toli praneša apie kraujo grupę.

5. Nėštumas (ir vėl!)

Nėščios moterys yra puikios aukos uodams. Jau žinome, jog jos iškvepia daugiau oro, todėl uodai jas lengviau atpažįsta. Tačiau tai ne vienintelė priežastis. Nėščių moterų kūno temperatūra būna šiek tiek aukštesnė, ypač pilvo srityje, todėl jos labiau traukia uodus.

Į Lietuvą pagaliau sugrįžo šilti orai, todėl norisi praleisti laisvalaikį gamtoje. Raginame nepamiršti pasirūpinti apsauga nuo nemalonių įkandimų. Vaistinėse gausu įvairių kremų, purškiklių bei žvakių, kurių kvapas efektyviai atbaido uodus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.