Nauja internetinė mada: šleikštulį keliantys medicininiai vaizdo klipai

Pasibjaurėtini medicininiai vaizdo klipai YouTube bei kitose svetainėse sulaukia vis daugiau populiarumo. Inkštirų spaudymas, cistų valymas, ausų vaško šalinimas — tai tik kelios tokių klipų kategorijos. Tokie vaizdai sulaukia milijonų peržiūrų, rašė thisisinsider.com.

 Tonzilių akmenukų šalinimą vaizduojantys klipai gali būti šlykštūs, tačiau savotiškai malonūs.<br> 123rf.com
 Tonzilių akmenukų šalinimą vaizduojantys klipai gali būti šlykštūs, tačiau savotiškai malonūs.<br> 123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 22, 2017, 4:24 PM

Viena naujausių kategorijų, kuri sparčiai sulaukia populiarumo, yra tonzilių akmenukų šalinimas. Tonzilės yra imuninės sistemos dalis. Jos gamina baltuosius kraujo kūnelius ir antikūnius, kurie kovoja su infekcijomis.

Tonzilėse gausu ertmių, vadinamų tonzilių kriptomis. Jose kaupiasi maisto likučiai bei gleivės. Per kurį laiką šios dalelės gali sukietėti. Būtent dėl to kai kurie žmonės ir susiduria su į akmenukus panašiais dariniais gerklėje. 

Paprastai šie akmenukai nekelia didelės grėsmės sveikatai. Tačiau kai kuriais atvejais jie gali apsunkinti kvėpavimą bei rijimą, sukelti ausų skausmą ir pakenkti burnos kvapui.

Visa laimė, jog tikrai nėra sunku tonzilių akmenukus pašalinti. Tai galima padaryti net namuose. Paprastai gydytojai rekomenduoja su ausų krapštuku švelniai spaudinėti tonziles, kol akmenukai iškrenta. Visgi, jei tokie dariniai atsiranda itin dažnai, geriau ryžtis tonzilių pašalinimo operacijai.

Jei manote, jog nesugebėtumėte patys sau atlikti tonzilių akmenukų valymo, įkvėpimo galite pasisemti iš populiarių vaizdo klipų. Perspėjame, šie klipai tikrai nėra estetiški, tačiau dauguma žmonių teigia, jog juos žiūrėti yra gan malonu. Atrodo, kad tai yra dar viena žmogaus psichologijos keistenybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.