Paspauskite šiuos taškus. Rezultatas maloniai nustebins kiekvieną

Internete gausu būdų, padedančių ne tik kaip išvengti, bet ir kaip išgydyti įvairių kūno dalių skausmą. Nors daugelis metodų skirtingai veikia skirtingus žmones, kai kurie jų yra patikrinti šimtmečius trunkančios tradicijos, rašė naturalcarebox.com.

 Spaudžiant šiuos taškus apie skausmą pamiršite.<br> 123rf.com nuotr.
 Spaudžiant šiuos taškus apie skausmą pamiršite.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 1, 2017, 2:26 PM, atnaujinta Sep 1, 2017, 3:37 PM

Kinijoje jau nuo seno naudojamas skausmo malšinimo metodas sulaukė populiarumo visame pasaulyje. Pasirodo, tam, kad numalšintumėte nemalonius pojūčius tereikia paspausti atitinkamą ausies tašką.

Tačiau šis alternatyvus skausmo malšinimo būdas – ne iš piršto laužtas. Jis priklauso akupresūrai – alternatyvios medicinos sričiai, paremtai spaudimo sukūrimu tam tikrame taške.

Taip yra stimuliuojamos nervų galūnės ir tokiu būdu paveikiant centrinę nervų sistemą palengvinamas skausmas.

Paprastai taip daroma yra siekiant numalšinti įkyrų, tačiau ne pernelyg stiprų skausmą nenaudojant vaistų. Iš viso ausyse yra 6 taškai.

Pirmas taškas – ausies viršuje ir atsako už pečius bei nugarą. Suimkite šį tašką pirštų pagalvėlėmis ir paspauskite. Galima naudoti ir skalbinių džiovinimo segtukus, tokiu būdu užtikrinsite stiprų abipusį spaudimą. Laikykite apie 20-30 sekundžių ir atleiskite. Kartokite pagal poreikį.

Antras taškas – ausies arkos viršuje – yra susijęs su vidaus organais. Jį paspausti reikėtų jaučiant nepaaiškinamos kilmės skausmą ar diskomfortą organizmo viduje.

Trečias taškas yra ausies vidurio viršuje ir yra atsakingas už sąnarių skausmą bei nelankstumą. Ketvirtas taškas yra susijęs su sinusitu, skaudančia gerkle bei užsikimšusia nosimi. Masažuojant jį ne tik palengvinsite išvardintus simptomus, bet ir lengviau užmigsite.

Penktas taškas yra virš ausies spenelio. Jis siejamas su virškinamojo trakto sistema. Masažuojamas ne tik malšina atitinkamų organų skausmą, bet ir gerina virškinimą.

Paskutinis šeštasis taškas yra pačiame ausies spenelyje. Šis taškas yra susijęs su galva ir širdimi, todėl masažuojamas turėtų padėti numalšinti galvos skausmą ir migreną. Reguliariai stimuliuojamas jis taip pat padeda gerinti širdies veiklą.

Šis alternatyvios medicinos metodas – visiškai nekenksmingas, todėl juo pasinaudoti labiausiai verta prieš griebiantis vaistų. Juk pabandyti nieko nekainuoja, o ypač, kai tai nekenkia sveikatai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.