Vargina „dvigubas smakras“? Tai pabandę bemat jį pamiršite!

„Dvigubu smakru“ dar kartais pavadinamas pagurklis – tai bėda, su kuria susiduria kone visi. Jis vargina tiek antsvorį turinčius, tiek ir liekni žmones, o jo atsiradimo priežastys taipogi gali būti įvairios.

 Keli paprasti pratimai padės pamiršti šią nemalonią problemą.<br> 123rf.com nuotr.
 Keli paprasti pratimai padės pamiršti šią nemalonią problemą.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 16, 2017, 1:39 PM, atnaujinta Sep 16, 2017, 1:50 PM

Vieniems jis pasireiškia dėl priaugtų kilogramų, kitiems dėl elastingumą praradusios odos, o tretiems koją pakiša nusilpę kaklo ir smakro srityje esantys raumenys.

Žinoma, situaciją nesunku pagerinti atlikus plastinę operaciją, tačiau retas kuris nori gulti po chirurgo peiliu dėl tokios menkos ir, laimė, gan lengvai ištaisomos problemos. Tereikia kiekvieną dieną bent kelias minutes skirti paprastiems pratimams atlikti.

Pirmiausia atsistokite arba atsisėskite tiesiai ir nesiremdami į kėdės atlošą atloškite galvą taip, tarsi žiūrėtumėte į lubas. Burną būkite užčiaupę. Tai darydami kakle turėtumėte pajausti tempimą. 

Šioje pozicijoje būkite bent 30 sekundžių. Tuomet atsipalaiduokite ir po kelių sekundžių vėl kartokite pratimą.

Antrojo pratimo metu atsistokite tiesiai, paremkite smakrą ranka ir stumkite jį į viršų. Tuo tarpu galvą bandykite lenkti į apačią. Turėtumėte jausti pasipriešinimą. Keletą sekundžių palaikykite ir atsipalaiduokite. Pratimą pakartokite.

Trečiasis pratimas taip pat visai paprastas. Tam, kad jį atliktumėte, galvą atloškite į viršų tarsi žiūrėtumėte į lubas ir, pražioje burną, apatinį žandikaulį stumkite į apačią ir vėl užsičiaupkite.

Pajausite, kaip užčiaupus burną smakrą ir kaklą tempia. Pakartokite bent 25 kartus.

Paskutinio pratimo metu jums reikės kiek įmanoma toliau iškišti liežuvį. Grąžinkite jį į pradinę padėtį ir pratimą kartokite – tikrai pajusite smakro tempimą.

Visgi, nepaisant to, kad šis metodas paprastas, būkite atsargūs ir pratimus išbandykite atsakingai. Kaklo srityje patempti raumenys – itin skausmingi, todėl saugokite savo sveikatą ir nepersistenkite.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?