Atsakė, kodėl pakrapščius bambą apima nemalonus pojūtis

Ar kada esate pakrapštę savo bambą? Jeigu atsakėte, kad ne, greičiausiai meluojate. Na, o tie, kuriems negėda pripažinti, turbūt sutiktų, kad tai padarius per kūną pereiną nemalonus, tarsi dilgčiojantis jausmas. Jis ypač gerai jaučiamas tarpukojy bei gali sukelti norą šlapintis, rašo iflscience.com.

 Atsakė, kodėl nemalonu krapštyti bambą.<br> 123rf.com nuotr.
 Atsakė, kodėl nemalonu krapštyti bambą.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 1, 2017, 2:29 PM

Pasirodo, priežastis, kodėl organizmas patiria šį pojūtį gana paprasta. 

Bamba, kuri yra toje pačioje vietoje kaip virkštelė, jungiasi su ląstelėmis, kurios siekia stuburą. Jomis taip pat perduodama informacija iš jūsų šlapimo pūslės bei šlaplės.

Todėl, pakrapštę bambą, jūs stimuliuojate ir nervus, atsakingus už šlapinimosi organus. Tai gali suklaidinti jūsų smegenis, kurios į šį stimulą reaguoja taip lyg organizmas siųstų signalą, kad metas pasinaudoti tualetu.

„Vidinės pilvo ertmės dangalas aplink bambą yra vadinamas pilvaplėve. Šioje zonoje ji yra be galo jautri, o jos nervų šaknelės į stuburo smegenis siunčia tuos pačius signalus kaip ir šlaplė bei šlapimo pūslė.

Visgi nemalonų, dilgčiojantį jausmą jūs patirsite tik iš tiesų giliai sukišę pirštą, o ne juo pavedžioję aplink bambą“, – aiškino Niujorko chirurgų asociacijai priklausantis gydytojas Christopheris Hollingsworthas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.