Tai pabandę tamsius paakius pamiršite visiems laikams

Nuovargis, miego trūkumas ir stresas – tai pagrindiniai elementai, dėl kurių pabundame su patinusiomis akimis bei pajuodusiais paaikiais. Bėgant metams, paakiuose pradeda kauptis riebalai ir skysčiai, kurie gali sukelti uždegimą, todėl paburkimas ir patamsėjimas tampa labiau pastebimi, rašė naturalcureshouse.com.

 Nuovargis ir stresas gali lemti tamsius paakius.<br> 123rf.com nuotr.
 Nuovargis ir stresas gali lemti tamsius paakius.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 10, 2017, 9:27 AM

Laimė, egzistuoja keletas produktų bei patarmų, padėsiančių greitai ir lengvai atsikratyti tamsių ir patinusių paakių. Kadangi šios srities oda yra itin jautri, rekomenduojama naudoti namų gamybos receptus, kurie bus visiškai natūralūs ir saugūs.

5 produktai padėsiantys atsikratyti patinusių ir pajuodavusių paakių

Saldžiosios bulvės (batatai). Ši daržovė turi nemažai vandens, kuris drėkina odą ir kovoja su uždegimu. Jei norite pašalinti tamsius ir patinusius paakius, atpjaukite kelis bulvės griežinėlius, palaikykite juos 10 minučių šaldytuve. Tada uždėkite juos ant akių vokų, kad siektų ir paakius, palaikykite 15 minučių. Bulvėse esantis krakmolas turi balinančių savybių, kurios gali padėti panaikinti juodus ratilus.

Agurkai. Ant akių užsidėkite plonus agurko griežinėlius, o kai jie sušyla, pakeiskite naujais. Kartokite tai 20 minučių ir jūs netrukus pamatysite nuostabius pokyčius, kadangi agurkas turi stiprių priešuždegiminių savybių. Tačiau naudokite ekologiškai, be pesticidų augintus agurkus ar bent jau juos nulupkite.

Žalioji arbata. Žalioji arbata gali padėti sustabdyti skysčių kaupimąsi, pašalinti toksinus iš organizmo ir užkirsti kelią uždegimui. Rekomenduojama išgerti 2 puodelius per dieną, vieną ryte ir vieną vakare. Taip pat galite du arbatos maišelius sudrėkinti šiltu vandeniu ir palaikyti ant akių dėl geresnio poveikio.

Karvės arba ožkos pienas. Pienas irgi gali padėti panaikinti tamsius paakius bei sumažinti jų patinimą. Jums tereikia atvėsusiame piene pamirkyti du vatos ritinėlius ir, uždėjus ant akių, palaikius 15 minučių. Vėliau veidą nuplaukite šaltu vandeniu.

Obuoliai. Atšaldytą obuolį sutrinkite kartu su 1 valgomuoju šaukštu avižų, kol gausite tirštą masę. Užtepkite ją ant veido ir palaikykite 15 minučių. Tada nuplaukite šaltu vandeniu. Obuoliai turi raminančių savybių, todėl ši kaukė padės atpalaiduoti pavargusią ir įsitempusią veido odą po ilgos darbo dienos, todėl rekomenduotina šią kaukę tepti vakarais.

Ką dar galite padaryti, kad sumažintumėte tamsius paakius:

- Kokybiškas miegas ir geras poilsis turi būti neatsiejama jūsų dienos dalis. Nuovargis ir yra vienas iš pagrindinių veiksnių, sukeliančių akių uždegimą; 

- Atsisakykite druskos bei užsiimkite fizine veikla – tai užkirs kelią skysčių kaupimuisi; 

- Išgerkite bent 2 litrus vandens per dieną. Organizmas, kuris gauna daug skysčių, gali lengviau pašalinti toksinus iš kūno. Taip pat vanduo pagerina bendrą odos būklę ir sustabdo skysčių kaupimąsi;

- Vartokite toksinų šalinimą skatinančius produktus, pvz., žaliąją arbatą, šparagus, skaidulų turinčius maisto produktus ir t.t.

- Drėkinkite veido odą, bei naudokite nuo saulės apsaugančias priemones;

- Atsisakykite kosmetikos, nes ji gali turėti neigiamą poveikį paakių odai ir sukelti uždegimą.

- Atsikratykite įpročio trinti akis. Daugelis mūsų tai daro nuolatos net nesuvokdami. Akių trynimas gali dirginti akis bei pažeisti jas saugančius audinius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?