Jūsų figūros tipas gali padiktuoti ligas, kuriomis sirgsite ateityje

Pasak medikų, išskirtini 3 pagrindiniai figūros tipai – obuolys, kriaušė ir smėlio laikrodis. Įdomu tai, kad jie gali daug pasakyti apie sveikatos būklę ir nustatyti, kodėl žmogui yra taip sunku numesti svorį, teigė businessinsider.com.

 Figūros tipas gali padiktuoti ligas, kuriomis sirgsite ateityje.<br> 123rf.com nuotr.
 Figūros tipas gali padiktuoti ligas, kuriomis sirgsite ateityje.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 11, 2017, 10:19 AM

„Obuolio“ tipas

Tokiai figūrai būdinga platesnė viršutinė kūno dalis ir svoris yra linkęs kauptis aplink juosmenį. Tai vieta, kur renkasi pavojingi riebalai, prasiskverbiantys giliai po odą ir susikaupiantys aplink organus. 

Nesigriebiant jokių priemonių gali atsirasti padidėjęs kraujospūdis, didesnė rizika susirgti širdies ligomis, 2 tipo cukriniu diabetu, gaubtinės žarnos ar gimdos vėžiu.

Tačiau obuolio figūrą yra lengviausia padailinti subalansuota mityba ir fiziniu aktyvumu, todėl šį tipą turintys žmonės greičiau numeta svorio.

„Kriaušės“ tipas

Tokioms formoms yra būdingesnė apatinė kūno dalis, kur riebalai labiausiai ir kaupiasi, todėl numesti svorio yra daug sudėtingiau. 

Tokie riebalai dar vadinami pasyviaisiais. Jie nėra tokie pavojingi, kaip obuolio figūros, tačiau vis tiek gali visai nepatikti jų savininkui, norinčiam kuo greičiau jų atsikratyti.

Nors kriaušės kūno tipas turi mažesnę riziką susirgti tomis ligomis, kuriomis dažniausiai suserga obuolio tipas, tačiau vis tiek yra grėsmė išsivystyti venų varikozei, sąnario degeneracijai ar kitoms kojų sąnarių ligoms.

„Smėlio laikrodžio“ tipas

Šis tipas skirstomas į dvi grupes: moterys turi vadinamąjį smėlio laikrodžio tipą, o vyrai - stačiakampio. Jis yra laikomas „tobuliausiu“, nes kone idealiai atitinka standartą, t. y., jį turinčios moterys turi grakščią taliją bei proporcingas kūno sudėjimas, o vyrai plačius pečius.

Tačiau tokią figūrą turintiems žmonėms visame kūne, o ypač vidurinėje dalyje, kaupiasi tokie patys riebalai, kaip ir obuolio tipui priklausantiems asmenims. 

Taigi, jie taip pat turi nemažą riziką susirgti širdies ligomis ir 2 tipo cukriniu diabetu. 

Laimė, riziką susirgti šiomis ligomis galima ženkliai sumažinti laikantis sveikos mitybos ir palaikant reguliarų fizinį krūvį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.