Sulieknėsite akimirksniu, tačiau vieną dalyką privalote žinoti

Internete apstu liekninančiųjų tablečių reklamų su nuotraukomis, rodančiomis stulbinančius rezultatus. Ši priemonė gali šiek tiek paskatinti riebalų deginimą ir pagreitinti medžiagų apykaitą, bet papildus reikia derinti su mityba ir sportu, rašė bbc.com.

 Liekninačios tabletės gali turėti stiprų šalutinį poveikį.<br> 123rf.com nuotr.
 Liekninačios tabletės gali turėti stiprų šalutinį poveikį.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 2, 2017, 4:43 PM, atnaujinta Dec 2, 2017, 4:44 PM

Jungtinės Karalystės medicinos kontrolės prižiūrėtojas teigė, kad internete pirktos liekninančios tabletės gali sukelti rimtų sveikatos problemų.

Galintys pasireikšti šalutiniai poveikiai: širdies sveikatos sutrikimas, prastas regėjimas ar viduriavimas. Be to, kai kurių priemonių sudėtyje gali būti ir draudžiamų ingredientų.

Medicinos ir sveikatos priežiūros produktų reguliavimo agentūra, Jungtinėje Karalystėje, tvirtino, kad žmonės norėdami vartoti priemones, padėsiančias mesti svorį ir lieknėti, turi pasitarti su šeimos gydytoju.

Atliktos apklausos, kurioje dalyvavo 1800 norinčių sulieknėti asmenų, rezultatai nustatė, kad kas trečias žmogus pirko liekninančias piliules internetu ir du trečdaliai patyrė šalutinį poveikį.

Norėdama greičiau sulieknėti, Sarah-Jayne Walker įsigijo šias tabletes, kurios sukėlė greitą ir nereguliarų širdies plakimą bei silpnumo pojūtį.

Internetu papildus pirkusi moteris suprato, kad pasielgė kvailai. Jas vartojo keturis mėnesius, nežinodama sudedamųjų dalių ir vartojimo instrukcijos.

Ji teigė, kad dėl svorio svyravimų jautėsi beviltiškai, todėl ėmėsi kraštutinių priemonių. Sarah žinojo, kad tabletės turi neigiamą poveikį jos organizmui, tačiau atsiradus priklausomybei – buvo sunku nustoti jas vartoti.

Moteris atsipeikėjo tik sutrikus sveikatai. Ji kentėjo nuo galvos svaigimo, pykinimo ir dirgliosios žarnos sindromo.

Specialistai įspėjo, kad greitas svorio mažinimas lieknėjimo papildais gali sukelti sveikatos problemų, sutrikdyti organų veiklą, o tai – dažna mirties priežastis.

Be to, nemaža dalis preparatų turi itin pavojingų medžiagų, dėl kurių padidėja širdies priepuolių ir insulto rizika.

Patarimai, padėsiantys išvengti netikrų medikamentų

Prieš perkant, patikrinkite ar pardavėjas turi leidimą pardavinėti vaistus internetu;

Natūralūs vaistažolių produktai irgi gali turėti kenksmingų ingredientų, sukeliančių šalutinį poveikį, todėl būkite atidūs;

Dėl vaistų ar papildų vartojimo, geriausia pasitarti su gydytoju arba vaistininku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.