Radinys picoje privertė kviesti policiją: restoranas buvo bemat uždarytas

Indianapolyje, JAV, esanti picerija pavadinimu „Little Caesars“ antradienį buvo uždaryta visuomenės sveikatos priežiūros specialistų. Tokių priemonių imtis prireikė po to, kai pora, užsisakiusi picą, rado graužikų fekalijų jos pade, pranešė nypost.com.

 Netikėtas radinys picoje – pelių išmatos.<br> Soc. tinklų nuotr.
 Netikėtas radinys picoje – pelių išmatos.<br> Soc. tinklų nuotr.
 Netikėtas radinys picoje – pelių išmatos.<br> Soc. tinklų nuotr.
 Netikėtas radinys picoje – pelių išmatos.<br> Soc. tinklų nuotr.
 Netikėtas radinys picoje – pelių išmatos.<br> Soc. tinklų nuotr.
 Netikėtas radinys picoje – pelių išmatos.<br> Soc. tinklų nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2018-02-13 06:58, atnaujinta 2018-02-13 12:30

Jay McNeilas su mergina atėjo į piceriją, kur tikėjosi skaniai pavalgyti ir maloniai praleisti laiką, tačiau tai, ką jiems teko patirti kelia pasišlykštėjimą. Po tokios patirties ši pora tikriausiai dar negreitai norės pažvelgti į picą ar kavinėse gaminamą maistą.

Vaikinas savo „Facebook“ paskyroje rašė, kad picą užsisakė išsinešti. Deja, važiuodami namo jiedu pastebėjo, kad jos pade yra pelės išmatų. Sugrįžę atgal į piceriją jie bandė aiškintis su tuo metu dirbusiais darbuotojais, tačiau šie apsimetė nesuprantantys apie ką kalba klientai. 

Nebenorėdamas delsti Jay iškvietė policiją. Atvykę trys pareigūnai į „Little Caesars“ piceriją buvo taip pat buvo šokiruoti radinio, o sveikatos departamentas patvirtino, kad tai iš tikrųjų buvo graužikų išmatos.

Savo asmeninėje socialinio tinklo paskyroje Jay rašė, kad ši patirtis ne tik nepaprastai šlykšti, bet ir galėjo sukelti rimtą pavojų sveikatai. Be to, picerijoje lankosi ir daug vaikų. Būtent mamą su mažu vaiku jis matė išeinančią iš picerijos prieš jiems ten apsilankant.

Pasak Visuomenės sveikatos departamento, picerija turi problemų su pelėmis jau nuo rugpjūčio mėnesio. Apie tai per 2017 metus buvo pranešta net 7 kartus, tačiau picerija ir toliau veikė.

Ir šį kartą uždarymas truko trumpai. „Little Caesars“ duris atvėrė jau trečiadienio rytą. Tai jiems buvo leista padaryti įvykdžius visus Sveikatos ministerijos nurodymus.

Grėsmė sveikatai

Apsinuodijimas graužikų išmatomis ar šlapimu gali sukelti daugybę ligų, kai kurios jų – keliančios pavojų gyvybei.

Suvalgius maistą, kuriame buvo pelių išmatų ar šlapimo, gali sukelti alerginę reakciją ar astmą bei bakterinę infekciją. Tokios infekcijos metu gali atsirasti galvos skausmas, viduriavimas ar karščiavimas.

Nors ši istorija nutiko Amerikoje, tai priverčia susimąstyti kiek atidžiai žiūrime į maistą, kurį valgome. Juk retas, kuris pakelia picos gabaliuką ir patikrina ar jame nėra netikėtų ingredientų. 

Todėl labai svarbu atkreipti dėmesį į kiekvieną į burną dedamą kąsnį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.