Nustebsite sužinoję: sniegą valgyti galite, bet tik sūdytą

Turbūt neretas kuris vaikystėje ragavo sniego ar bent matė kitus vaikus tai darančius, bet tikriausiai niekada nekilo mintis, ar jį valgyti yra saugu. Rumunijos universiteto mokslininkai atliko tyrimą, kurio metu būtent tai ir nustatė, rašė fox9.com.

 Valgyti sniegą yra saugu, bet tik per pusdienį nuo jo iškritimo.<br> 123rf.com nuotr.
 Valgyti sniegą yra saugu, bet tik per pusdienį nuo jo iškritimo.<br> 123rf.com nuotr.
 Valgyti sniegą yra saugu, bet tik per pusdienį nuo jo iškritimo.<br> 123rf.com nuotr.
 Valgyti sniegą yra saugu, bet tik per pusdienį nuo jo iškritimo.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 22, 2018, 12:11 PM

Profesorius Istvanas Mathe iš Transilvanijos vengrų universiteto „Sapentia“ teigė, kad 2017 metais atliktas bandymas parodė, kad valgyti sniegą yra saugu, bet tik per pusdienį nuo jo iškritimo. Be to, jį saugiausia valgyti šalčiausiais žiemos mėnesiais, dažniausiai sausį ir vasarį.

Eksperimentui mokslininkai iš parko ir centrinio Rumunijos miesto Mierkuria-Čuko žiedinės sankryžos paėmė sniego mėginėlius ir sudėjo į sterilų ir sandarų indą. Tada tyrėjai pabandė juose išauginti palėsį ir bakterijas.

Teigiama, kad tyrimas buvo atliekamas sausio ir vasario mėnesį lauke, viename iš šalčiausių Rumunijos miestų, esant temperatūros intervalui nuo -1,1 iki -17,4 Celsijaus laipsnių.

Sausio mėnesį po vienos dienos inde buvo išsivysčiusios 5 bakterijos viename milimetre, o vasarį jų skaičius padidėjo net keturis kartus.

Profesorius sakė, kad po keletos dienų bakterijų buvo dešimtys. Pasak jo, mikroorganizmų kiekis auga dėl oro užterštumo.

Istvanas pripažino, kad šio tyrimo idėja kilo, kai pamatė savo vaikus, kurie valgė sniegą bei liežuviu gaudė iš dangaus krintančias snaiges.

„Nerekomenduoju niekam valgyti sniego, tik sakau, kad nesusirgsite šiek tiek jo suvalgę“, – tvirtino jis.

Distiliuotas vanduo iš sniego

Distiliuotas vanduo yra ypač geros kokybės, chemiškai grynas ir medicinos standartus atitinkantis skystis. Jį galima naudoti medicinos reikmėms bei pramonėje, tačiau gydytojai nepataria gerti tokio vandens.

Mat dažnai geriant distiliuotą vandenį iš organizmo yra išplaunamos druskos. Dėl to gali pradėti trūkti žmogaus organizmui reikalingų mikroelementų, tokių kaip kalcis ir magnis. Viso to pasekmės gali būti suminkštėję kaulai ir dantys bei nuolatinis nuovargis.

Visgi retais atvejais išgėrus tokio vandens nieko nenutiks, teigia specialistai. Ypatingai jei dėl kokių nesklandumų namie pritrūkote gaminimui ar gėrimui švaraus vandens, galite naudoti sniegą paverčiant jį distiliuotu vandeniu, bet tai aktualu tik šaltuoju metų laiku.

Taip pat galima naudoti tam tikrus specialius filtrus, kurie pavers tokį vandenį tinkamu vartojimui ir praturtins jį reikiamomis medžiagomis

Nesvarbu, ką nuspręstumėte, jokiu būdu nevalgykite geltono sniego.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?