Moteris, teigusi, kad veganizmas ir tikėjimas išgydė jos auglius, mirė nuo vėžio

Viena „Youtube“ vaizdo įrašų kūrėja tvirtino, kad veganizmas, tikėjimas ir šviežiai spaustos sultys išgydė ją nuo vėžio. Visgi ši liga pakišo koją ir ji nuo jos mirė, nes krūties vėžys išplito į kitus organus, pranešė iflscience.com.

 YouTube stopkadras
 YouTube stopkadras
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2018, 11:06 AM

Mari Lopez kartu su savo dukterėčia Liza kūrė „Youtube“ vaizdo įrašus ir viename jų papasakojo, kad išgijo nuo 4 stadijos vėžio. Ji manė, kad padėjo tikėjimas Dievu.

Vaizdo įrašuose, kurie sulaukė daugiau nei 100 tūkst. peržiūrų, Mari paaiškino, jog naudojo kompresus, vartojo sultis ir šarminį bei vandeniliu prisotintą vandenį. Merginos teigimu, tokį patarimą davė Dievas.

Ji laikėsi 90 dienų sulčių dietos, kuri, anot merginos, pašalino iš organizmo uždegimą ir išgydė auglius. Tačiau toks gydymo metodas sugadino savijautą ir susilpnino imuninę sistemą, todėl Mari susirgo gripu.

Ji pranešė, kad kūnas ir siela jautėsi pasveikę, o mitybą pakeisti liepė taip pat Dievas.

Deja, Mari paliko šį pasaulį praeitų metų gruodžio mėnesį. Mat krūties vėžys išsiplėtė į kepenis, plaučius ir kraują.

Mano, kad kalta mikrobangų krosnelė

Liza mano, kad Mari tikriausiai dar būtų šiame pasaulyje gyva, sveika ir laiminga, jei ji nebūtų anksčiau valgiusi mėsos ir šildžiusi maistą mikrobangų krosnelėje.

Merginai buvo atlikta chemoterapija, dviguba mastektomija, bet ji atsisakė procedūrų ir ėmėsi veganiškos mitybos ir gėrė daug šviežiai spaustų sulčių.

Mari dukterėčios mama dažnai šildydavo maistą mikrobangų krosnelėje, nė negalvodama, kad tai gali sukelti komplikacijų, bet tai nėra patvirtinta.

Nepakanka tik sveikos mitybos

Žinoma, sveika mityba padeda kūnui kovoti su ligomis, bet reikia kartu vartoti ir medikamentus, skirtus vėžiui gydyti, teigė specialistai.

Be to, jų teigimu, nereikėtų tokios informacijos skleisti socialiniuose tinkluose, nes kiti žmonės gali pasekti tokiu pavyzdžiu ir vietoje gydomųjų vaistų pasirinkti sulčių dietą.

„Macmillan“ vėžiu sergančiųjų palaikymo grupė taip pat rekomenduoja, kad pacientai su subalansuota mityba turėtų kartu vartoti gydytojo paskirtus vaistus. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.