Ligoninės steigėjas Sveikatos apsaugos ministerija. Maistą savo pacientams gaminasi pati ligoninė. Per parą pamaitinama apie 800 pacientų.
1 paciento paros maitinimo kaina 3,09 €, iš kurių maisto kaina sudaro 2,03 €. Atkreiptinas dėmesys, kad šioje ligoninėje yra didesnė maisto produktams skirta kaina ir santykinai mažos išlaidos maisto gamybai nei panašiose ligoninėse.
Maisto temperatūra matavimo metu buvo žemiau normos, nes maisto gabenimui nenaudojami temperatūrą palaikantys vežimėliai – marmitai.
Higienos būklė be priekaištų, virtuvė labai švari ir tvarkinga. Tačiau maisto transportavimo indai seni, sriubai gabenti į skyrius naudojami emaliuoti puodai ir kibirai. Būtinas šios taros atnaujinimas ir pakeitimas į šiuolaikinę.
Taip pat prastoka ir skurdi lėkščių išvaizda − lėkštės visos skirtingos, su dėvėjimo požymiais.
Patiekalų estetinė išvaizda − vidutinė.
Tačiau ligoninės valgiaraštis, kas svarbiausia pacientams, maloniai nustebino − jis gerai subalansuotas, vos ne kiekvieno maitinimo metu yra daržovių, kas dieną patiekiami vaisiai.
Dažnai duodama varškės, jogurtų, kefyro, sulčių, kiaušinių, duodama net jautienos ir žuvies – tai kitose viešosiose ligoninėse gana reta. Pacientai čia nemaitinami virta dešra ar dešrelėmis.
Pacientų nuomone, maisto skonis geras, jiems maisto pakanka, sriubos tirštos. Arbatą galima pasirinkti su cukrumi arba be jo.
Duonai tepti patiekiamas sviestas. Patiekalai savaitės bėgyje nesikartoja.
Tirtos dienos pagrindinis meniu:
Pusryčiams − kiaušiniai, duona, sviestas, švieži pomidorai.
Priešpiečiams − obuolys.
Pietums − daržovių sriuba, kiaulienos kukuliai, bulvės, troškinti kopūstai, arbata.
Pavakariams − jogurtas, sausainiai.
Vakarienei − makaronai su daržovėmis ir mėsa, marinuoti agurkai, arbata.
Taigi, šioje ligoninėje jautėsi didelės pastangos maitinti pacientus gerai, maistingai ir įvairiai, kiek įmanoma už tam skiriamą sumą.
Reikėtų tik estetinio vaizdo pagerinimo − atnaujinti indus ir maisto gabenimo tarą, įsigyti marmitus, daugiau dėmesio skirti produktų komponavimui lėkštėje, geriau atskirti patiekalo sudedamąsias dalis, pabarstyti šviežių žolelių. Tada išvaizda atitiktų patiekalų kokybę.
Maitinimas ligoninėje įvertintas 8 balais iš 10-ties.