Siaubo istorija ligoninėje: vyras „įtrauktas“ į tyrimo aparatą

Magnetinio rezonanso tomografija (MRT) – tai vienas iš pažangiausių tyrimo metodų šiuolaikinėje medicinoje. Jo pagalba išgaunamas detalus vidaus organų ir minkštųjų audinių vaizdas. Deja, magnetinio rezonanso aparatas Indijos ligoninėje sukėlė žmogaus mirtį, pranešė iflscience.com.

 Magnetinio rezonanso tomografijos (MRT) pagalba išgaunamas detalus vidaus organų ir minkštųjų audinių vaizdas.<br> 123rf.com nuotr.
 Magnetinio rezonanso tomografijos (MRT) pagalba išgaunamas detalus vidaus organų ir minkštųjų audinių vaizdas.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-03-10 13:55

32 metų vyras, vardu Rajeshas Maruti Maru, Mumbajaus ligoninėje lankė vyresnio amžiaus giminaitį. Rajesh kambaryje, kuriame buvo MRT įrenginys, turėjo metalinį cilindrą su skystu deguonimi.

Teigiama, kad šis aparatas buvo įjungtas, dėl to cilindras įskilo ir atsirado deguonies pratekėjimas. Vyras per daug įkvėpė deguonies ir mirė. Dėl šio incidento jo kūnas taip pat pradėjo stipriai kraujuoti.

Ligoninės darbuotojai perspėjo, jog negalima įsinešti į patalpą, kur yra MRT aparatas, metalinių daiktų. Mirusiojo giminaitis, Harishas Solankis, papasakojo, kad Rajeshas atsakė, jog viskas gerai, nes jie tai daro kasdien ir aparatas yra išjungtas.

Gydytojas ir technikas daugiau nieko neatsakė. Harishas dar pridūrė, kad nelaimė nutiko dėl darbuotojų nerūpestingumo.

Magnetinio rezonanso tomografijos tyrimo įrenginys naudoja neįtikėtinai stiprius magnetinius laukus ir radijo bangas, kad sudarytų detalų tridimensinį kūno vaizdą. Dėl šios prežasties einant į patalpą su MRT aparatu privaloma nusiimti visus metalinius daiktus ar papuošalus.

Policija tiria filmuotą medžiagą ir kol kas areštavo du gydymo įstaigos darbuotojus dėl aplaidumo. Be to, mirusio vyro šeima iš valdžios gavo 500,000 rupijų kompensaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.