Tragedija pasibaigęs gimdymas namie: moteris gailisi tokio sprendimo

Kai kurios moterys renkasi gimdyti namuose. Turbūt dėl to, kad namų aplinka atrodo pažįstama ir jauki, tačiau neretai toks gimdymas baigiasi nelaimingai dėl kilusių komplikacijų, o specialistų, galinčių padėti ištikus nelaimei, šalia nėra.

 Dėl kilusių komplikacijų gimdymo namie metu, kūdikio išgelbėti nepavyko. <br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Dėl kilusių komplikacijų gimdymo namie metu, kūdikio išgelbėti nepavyko. <br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Dėl kilusių komplikacijų gimdymo namie metu, kūdikio išgelbėti nepavyko. <br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Dėl kilusių komplikacijų gimdymo namie metu, kūdikio išgelbėti nepavyko. <br> 123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 21, 2018, 9:31 PM

Gedinti mama papasakojo apie kaltės jausmą ir skaudžius išgyvenimus dėl dukrelės netekties. Pasak moters, tai galėjo nutikti dėl pasirinkimo gimdyti namų sąlygomis, rašė dailymail.co.uk.

Aimee Green pagimdė mergaitę, kurią pavadino Luna Valentina. Tačiau staiga dėl priešlaikinio virkštelės trūkimo teko skubiai vykti į ligoninę. Deja, niekas jau negalėjo išgelbėti naujagimės, nes buvo per vėlu.

Tinklaraštyje moteris rašė apie tai, kokį skausmą po dukters netekties ji kartu su antrąja puse Ryan Conroy turi išgyventi kasdien.

„Atvykę artimieji vis glėbesčiuodavosi ir bučiuodavo ramindami mane, bet viskas, ką aš galėdavau padaryti, tai atsiprašinėti visų. Tai buvo mano kaltė, nes neklausiau visų ir nusprendžiau gimdyti namie.

Jei ne šis pasirinkimas, galbūt dukrelė dar būtų gyva ir džiaugtųsi nerūpestingu bei vaikišku gyvenimu. Labai bijau, kad Ryanas nustos mylėjęs mane, negaliu netekti ir jo“, – graudžiame pranešime rašė Aimee.

Skaudžią žinią pranešė akušerė

„Į palatą atėjusi akušerė paėmė mus už rankų, jos akys prisipildė ašarų bei pasakė, jog labai apgailestauja ir jie padarė viską, ką galėjo.

Tuo metu jaučiausi taip, tarsi mane būtų partrenkęs traukinys. Niekaip negalėjau nustoti raudojusi, o širdis dužo į milijoną gabalėlių“, – teigė ji.

Aimee negalėjo pamatyti dukrelės, kol nebuvo nuvežta į ligoninę, bet ji prisiminė pirmąją akimirką, kai spėjo ją išvysti ir palaikyti rankose.

„Vos ją pamatę negalėjome nustoti šypsotis, atrodė, kad laikas sustojo, pamiršau net kur esu, kas aš ir kas nutiko. Buvome tik trise, taip viskas ir turėjo būti. Niekada nepamiršiu to vaizdo, kai mylimasis laikė dukrelę rankose ir šypsojosi žiūrėdamas į ją“, – liūdnai pridūrė ji.

Aimee ir Ryanas, gyvenantys Solteše, Jungtinėje Karalystėje, įsteigė fondą dukrelės Lunos vardu, kurio pradinis tikslas buvo surinkti 10,000 svarų, siekiant suteikti finansinę paramą ir pagalbą taip pat vaikelių netekusiems tėvams. Na, o pagrindinis jų tikslas yra atverti dvejas saugias prieglobsčių duris kitiems.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?