Nemokamai surinks pavojingąsias atliekas iš 100 Lietuvos mokyklų

Pavojingas atliekas surenkanti ir tvarkanti valstybės įmonė „Toksika“ nemokamai sutvarkys pavojingas atliekas iš 100 Lietuvos pradinių, vidurinių ir profesinių mokyklų. Paraiškas atliekoms surinkti ir ekologijos pamokai surengti jau užpildė per 70 Lietuvos mokyklų.

 „Toksika“ ieškos geriausio būdo, kaip atliekas tinkamai surinkti ir sutvarkyti.<br> 123rf.com nuotr.
 „Toksika“ ieškos geriausio būdo, kaip atliekas tinkamai surinkti ir sutvarkyti.<br> 123rf.com nuotr.
 „Toksika“ ieškos geriausio būdo, kaip atliekas tinkamai surinkti ir sutvarkyti.<br>D.Umbraso nuotr.
 „Toksika“ ieškos geriausio būdo, kaip atliekas tinkamai surinkti ir sutvarkyti.<br>D.Umbraso nuotr.
 „Toksika“ ieškos geriausio būdo, kaip atliekas tinkamai surinkti ir sutvarkyti.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
 „Toksika“ ieškos geriausio būdo, kaip atliekas tinkamai surinkti ir sutvarkyti.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
 „Toksika“ laboratorija.
 „Toksika“ laboratorija.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2018-03-26 11:00, atnaujinta 2018-03-30 14:45

Mokyklų paraiškų apie sukauptas pavojingąsias atliekas „Toksika“ lauks iki 2018 m. balandžio 16 d. Savo ruožtu „Toksika“ ieškos geriausio būdo, kaip atliekas tinkamai surinkti ir sutvarkyti.

Pasak „Toksikos“ generalinio direktoriaus Arūno Dirvinsko, dabar daug kalbama apie antrinį žaliavų panaudojimą, tačiau ne visi indai ir medžiagos tinka perdirbimui. Net atvirkščiai – antrinis jų naudojimas gali sukelti tik dar daugiau žalos. Ypač tai pasakytina apie indus nuo chemikalų, buitine chemija užterštas medžiagas ir t.t.

„Norime padėti mokykloms šventes pasitikti švaresnėms – žinome, kad švietimo įstaigoms ypač sudėtinga tinkamai sutvarkyti pavojingas atliekas, kurios susidaro mokyklose – chemijos pamokose, buities darbų dirbtuvėse ir t.t.

Kartu norime šviesti ir mokytojus, ir moksleivius, kokios atliekos yra pavojingos, kaip jas reikėtų tinkamai sutvarkyti, kad vaikai ir mokytojai išmoktų savo kasdienėje buityje atpažinti medžiagas ir talpas, kurios pažymėtos pavojingų medžiagų ženklu, ir žinotų, kaip su jomis elgtis“, – teigė „Toksikos“ vadovas.

Mokyklos kviečiamos pildyti paraišką, pasikviečiant į svečius „Toksikos“ ir gamtosaugos specialistus pravesti ekologijos pamoką apie pavojingąsias atliekas. 10 mokyklų bus pakviesta apsilankyti pavojingųjų atliekų tvarkymo įmonėje „Toksika“, o 10-yje mokyklų bus pravesta edukacinė pamoka apie pavojingųjų atliekų tvarkymą.

„Ketiname ir patys vykti į mokyklas, ir moksleivių grupes pakviesti į ekskursijas pavojingųjų atliekų tvarkymo įmonėje „Toksika“ bei parodyti, kaip tinkamai ir saugiai utilizuojamos tos atliekos, kurios buityje kelia pavojų“, – pasakojo A. Dirvinskas.

Iš visų pareiškusių norą dalyvauti mokyklų bus pasirinkta 100 mokymo įstaigų, kurioms nemokamai bus sutvarkytos pavojingosios atliekos.

„Toksika“ yra vienintelė Baltijos šalyse pavojingas atliekas surenkanti, deginanti ir specialiame sąvartyne saugiai utilizuojanti įmonė. Ji turi padalinius Vilniuje, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Alytuje. Per metus „Toksika“ surenka iki 11 tūkstančių tonų pavojingų atliekų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.