Aplenk ligą – pasitikrink sveikatą nemokamai

Edvinas Krungolcas, Andrejus Zadneprovskis, Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė, Donata Vištartaitė, Ieva Serapinaitė, Vladislavas Sosnovskij. Šie Lietuvą visame pasaulyje garsinantys sportininkai asmeniškai kreipiasi į kiekvieną iš mūsų tam, kad paskatintų mus nenumoti ranka į savo sveikatą.

Prevenciniai tyrimai gyventojams nekainuoja.<br>123rf nuotr.
Prevenciniai tyrimai gyventojams nekainuoja.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Julija Dagytė

Jul 23, 2015, 4:33 PM, atnaujinta Oct 24, 2017, 10:58 AM

Sporto legendos dalyvauja socialinėje akcijoje „Aplenk ligą“, kuria siekiama paraginti žmones aktyviau rūpintis savo ir artimųjų sveikata. Akcijos ambasadoriais tapę sportininkai įamžinti fotografijose, kurių paroda šiais metais keliauja po visą Lietuvą ir primena žiūrovams apie prevencines programas.

Ši Valstybinės ligonių kasos (VLK) bei Lietuvos tautinio olimpinio komiteto iniciatyva skirta priminti žmonėms, kad jie gali nemokamai išsitirti dėl krūties, gimdos kaklelio, storosios žarnos, prostatos vėžio bei širdies ir kraujagyslių ligų.

VLK atstovė Lina Bušinskaitė-Šriubėnė sako, kad Lietuvoje gyventojai galimybe nemokamai pasitikrinti sveikatą naudojasi dar ne ypač aktyviai.

„Pavyzdžiui, Panevėžyje atidarant akcijos „Aplenk ligą“ fotografijų parodą mūsų kolegos iš teritorinės ligonių kasos kalbėjo, kad Panevėžyje įprastai į kvietimus pasitikrinti dėl onkologinių, širdies ir kraujagyslių ligų atsiliepia tik apie pusė pakviestų žmonių. O juk laiku diagnozuota liga turi daug daugiau galimybių būti pagydoma. Todėl džiugu, kad ši akcija pasiekia savo tikslą ir paskatina žmones susirūpinti savo sveikata. Tai rodo realūs pavyzdžiai: Vilniuje atidarius šią parodą buvo pastebėta, kad daugiau žmonių ėmė domėtis prevencinėmis programomis ir aktyviau jose dalyvauti“, – teigė VLK Ryšių su visuomene skyriaus vedėja L.Bušinskaitė-Šriubėnė.

Krūties, gimdos kaklelio, storosios žarnos, prostatos vėžio bei širdies ir kraujagyslių ligų prevenciniai tyrimai gyventojams nekainuoja: šios išlaidos yra padengiamos Privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšomis. VLK primena, kad galimybę nemokamai dalyvauti prevencinėse programose turi visi tikslinėms jų grupėms priskiriami žmonės. Todėl poliklinikoje ar kitoje įstaigoje pamatę menines fotografijas su garsiais sportininkais, nenumokite ranka ir į jų skleidžiamą žinią: prevencinės programos metu atlikti tyrimai gali jums išgelbėti gyvybę.

Fotografijų paroda „Aplenk ligą“ – antroji socialinės akcijos dalis. Praėjusiųjų metų pabaigoje buvo ne tik surengta meninė sportininkų fotosesija, bet ir sukurti vaizdo klipai, vėliau transliuoti viešajame transporte bei internete.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.