Iniciatyva „Gerbk!“ – ne visi medikai yra kyšininkai

Nekompetentingi, pervargę ar reikalaujantys atsilyginti už suteiktas sveikatos priežiūros paslaugas. Apie tokius gydytojus kartais vis dar tenka išgirsti ar perskaityti Lietuvos žiniasklaidoje. Tačiau kur kas dažniau Lietuvos medikai savo darbais nusipelno ne priekaištų, bet padėkos ir įvertinimo.

Gal teko susigėsti pabandžius pasiūlyti gydytojui kyšį ir išgirdus principingą „ne“?<br>123rf nuotr.
Gal teko susigėsti pabandžius pasiūlyti gydytojui kyšį ir išgirdus principingą „ne“?<br>123rf nuotr.
VLK direktoriaus pavaduotoja Neringa Bernotienė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
VLK direktoriaus pavaduotoja Neringa Bernotienė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Aug 3, 2015, 7:01 AM, atnaujinta Oct 22, 2017, 7:11 AM

Kalbėti būtent apie tokius gydytojus, kurių rankos ir talentas išgelbsti gyvybes, o laiku ištartas žodis tampa atrama susidūrus su sunkia liga, skatins ir nauja socialinė antikorupcinė iniciatyva „Gerbk!“. Naujienų portalas Lrytas.lt ir Valstybinė ligonių kasa prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK) kviečia skaitytojus aktyviai dalyvauti iniciatyvoje ir dalintis savo gerąja patirtimi.

Kvietimas padėkoti gydytojams

Susidūrėte su gydytoju, kuris jūsų ar jūsų artimojo sveikatą gelbėjo neskaičiuodamas nei darbo, nei poilsio valandų? Norite padėkoti medikui, kurio įžvalgumas leido pastebėti ligą pirminėje jos stadijoje? O gal teko pačiam susigėsti pabandžius pasiūlyti gydytojui kyšį ir išgirdus principingą „ne“? Dalinkitės savo istorijomis siųsdami jas naujienų portalui Lrytas.lt.

„Gerų istorijų medicinos srityje Lietuvoje kasdien nutinka daugybė. Tačiau apie jas nesužinome, nes blogos naujienos, kaip ir blogi atsiliepimai, sklinda greičiau ir plačiau. Kviečiame žmones visiems drauge keisti skeptišką ir nepagarbų požiūrį į gydytojo profesiją – juk dažnas savo patirtimi galime liudyti šių žmonių kilnumą ir atsidavimą pašaukimui“, – sakė VLK direktoriaus pavaduotoja Neringa Bernotienė.

Portalo Lrytas.lt Projektų vadovė Giedrė Mažeikienė sako, kad šimtų tūkstančių žmonių perskaityta istorija apie savo pašaukimui atsidavusį gydytoją šiam gali tapti geriausia padėka.

„Visi žinome, kad viešumas – vienas svarbiausių ginklų stabdant korupciją, neskaidrumą ir kitas ydingas veiklas. Šiuo projektu kviečiame žmones dalintis gerąja patirtimi susiduriant su medikais, kurie įkvėptų ir skatintų keistis tiek savo kolegas iš medicinos pasaulio, tiek visą visuomenę“, – kalbėjo portalo Lrytas.lt Projektų vadovė G.Mažeikienė.

Kvietimas pasidalinti ir blogomis istorijomis

VLK direktoriaus pavaduotojos N.Bernotienės teigimu, šiame projekte kviečiame dalintis ir istorijomis, kurių herojai tapo liudininkais, kai, pavyzdžiui, buvo prašoma atsidėkoti medikui už darbą arba pacientai susidūrė su kitu negražiu elgesiu jų atžvilgiu gydymo įstaigoje.

„Dalinkitės ir tuo, jei pastebėjote kokių nors netikslumų medikų darbe ar neteisybę, kurios negalima toleruoti. Galbūt buvo paprašyta Jūsų susimokėti už paslaugas, nors puikiai žinote, kad to daryti nereikia, nes sumoka ligonių kasos? Galbūt gydytojas su Jumis negražiai elgėsi, buvo nemandagus, abejingas Jūsų problemoms? Gal taip nutiko Jūsų artimiesiems?“, – skatina pasidalinti savo patirtimi N.Bernotienė.

Jai antrina ir portalo Lrytas.lt projektų vadovė G.Mažeikienė.

„O galbūt tikrindami savo sveikatos duomenis elektroninėje sistemoje arba teritorinių ligonių kasų gautoje informacijoje apie Jums suteiktas gydymo paslaugas pastebėjote netikslumų, klaidingų faktų? Pavyzdžiui, Jūsų sveikatos istorijoje užfiksuota paslauga, kuri Jums net nebuvo suteikta. Tokiais atvejais Jūs galite apie tai pranešti ne tik teritorinėms ligonių kasoms, bet ir pasidalinti savo istorija su Lrytas.lt skaitytojais. Tai gali paskatinti žmones būti budresniais“, – sako G. Mažeikienė.

Savo istorijas atsiųsti norintys skaitytojai kviečiami tai padaryti užpildydami šią formą: https://bendraukime.lrytas.lt/?view=ivedimo_forma. Rugpjūčio mėnesį trijų daugiausiai skaitytų istorijų autoriai bus apdovanoti firminiais VLK puodeliais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.