Kaip sužinoti, ar esate draustas PSD?

Iškilus sveikatos problemoms, vienas svarbiausių klausimų, į kuriuos tenka atsakyti pacientui – jo sveikatos draudimas. Tai yra, jei žmogus draustas Privalomuoju sveikatos draudimu (PSD), jam suteiktų sveikatos priežiūros paslaugų, kompensuojamųjų vaistų, medicinos pagalbos priemonių išlaidos yra dengiamos iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto.

Jeigu žmogus nėra draustas PSD, tuomet minėtos išlaidos turi būti padengtos iš paties paciento kišenės.<br>123rf nuotr.
Jeigu žmogus nėra draustas PSD, tuomet minėtos išlaidos turi būti padengtos iš paties paciento kišenės.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Julija Dagytė

Aug 19, 2015, 2:49 PM, atnaujinta Oct 19, 2017, 11:13 PM

Jeigu žmogus nėra draustas PSD, tuomet minėtos išlaidos turi būti padengtos iš paties paciento kišenės.

Lietuvoje šiuo draudimu yra draudžiami vaikai iki 18 metų, taip pat senjorai. Dauguma darbingo amžiaus žmonių, kurie yra įdarbinti, taip pat yra draudžiami PSD.

Vis dėlto kartais pacientams iškyla abejonių, ar jie yra apdrausti šiuo draudimu. Pavyzdžiui, jeigu žmogus yra išėjęs iš darbo ir nebežino, ar jo PSD dar galioja, ar nebe. Tokiu atveju pasitikrinti labai lengva apsilankius Valstybinės ligonių kasos interneto tinklalapyje. Rubrikoje „Ar esate draustas“ pakanka įvesti savo asmens kodą arba draudžiamojo asmens identifikacinį numerį. Šių duomenų pakanka, kad sistema iškart parodytų, ar žmogus yra apdraustas PSD.

„Mūsų tinklalapyje pacientai gali labai paprastai gauti jiems rūpimą informaciją apie draustumą PSD. Savo asmens kodą žinome kiekvienas, o jį įvedus pakanka vieno mygtuko spustelėjimo, ir rezultatas jau kompiuterio ekrane. Manome, kad žinojimas, ar esi draustas PSD – labai svarbi informacija pacientams, todėl siekėme, kad žmonės ją galėtų gauti kuo paprasčiau“, – sakė Valstybinės ligonių kasos Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Lina Bušinskaitė-Šriubėnė.

Pasitikslinti, ar esate draustas PSD, Valstybinės ligonių kasos tinklalapyje galite čia (https://dpsdr.vlk.lt/PublicSearch.aspx).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.