Sanatorinis gydymas vaikams: ką būtina žinoti?

Po ūmių ligų, traumų ir kai kuriais kitais atvejais vaikams gali būti skiriamas sanatorinis gydymas ir reabilitacija. Tėvams šiuo atveju būtina žinoti, kad pasirinkti reabilitacijos įstaigą jie turi patys, o rūpintis pažyma ir kitais formalumais jiems nereikia.

Išsirinkę reabilitacijos įstaigą, tėvai apie ją turi pranešti šį gydymą skyrusiam medikui.<br>V.Balkūno nuotr.
Išsirinkę reabilitacijos įstaigą, tėvai apie ją turi pranešti šį gydymą skyrusiam medikui.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Julija Dagytė

Aug 27, 2015, 3:16 PM, atnaujinta Oct 18, 2017, 3:43 PM

Jei gydytojas, įvertinęs vaiko sveikatos būklę, skiria jam sanatorinį gydymą ar reabilitacijos paslaugas, tėvams pirmiausia rekomenduojama apsilankyti Valstybinės ligonių kasos (VLK) interneto svetainėje. Čia tėvai sužinos visą būtiną informaciją apie minėtas paslaugas teikiančias įstaigas bei pamatys, ar jose yra laisvų vietų.

Išsirinkę reabilitacijos įstaigą, tėvai apie ją turi pranešti šį gydymą skyrusiam medikui. Tolimesni formalumai yra teritorinės ligonių kasos ir įstaigos, kuri pasirinkta sanatoriniam gydymui ar reabilitacijai, rūpestis. Visi formalumai suderinami elektroniniu būdu, o dokumentai siunčiami į pasirinktą įstaigą.

Reabilitacijos paslaugos gali būti teikiamos ne tik sanatorijoje, bet ir ligoninėje bei poliklinikoje. Jei vaikui iki 8 metų skiriama reabilitacija ligoninėje, su juo kartu gali vykti ir šeimos narys. Jei vaikas vyresnis, slaugantis šeimos narys gali vykti tokiu atveju, jei vaikas turi negalią arba taip nusprendė gydytojų konsultacinė komisija.

Lydėti vyresnį nei 8 metų vaiką į reabilitacijos paslaugas teikiančią įstaigą suaugęs žmogus gali ir be medikų konsiliumo sprendimo, tačiau jam už nakvynės bei maitinimo paslaugas reikės susimokėti pačiam. Tuo metu jeigu šeimos narys lydi vaiką iki 8 metų, turintį negalią arba jei jis su vaiku vyksta medikų sprendimu, už suaugusiojo, kaip ir už vaiko, nakvynės bei mitybos paslaugas mokama Privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.