PSDF biudžetas kitąmet bus dar didesnis

Kitąmet planuojamas Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžetas turėtų būti dar didesnis nei šiais metais. Pacientams tai reikštų daugiau suteiktų reikalingų gydymo paslaugų, o gydymo įstaigoms – tinkamą apmokėjimą už suteiktas paslaugas.

Daugiausia žalos – apie 258,7 tūkst. eurų – PSDF biudžetui buvo nustatyta patikrinus kompensuojamųjų vaistų ir medicinos pagalbos priemonių skyrimo ir išrašymo pagrįstumą.<br>123rf nuotr.
Daugiausia žalos – apie 258,7 tūkst. eurų – PSDF biudžetui buvo nustatyta patikrinus kompensuojamųjų vaistų ir medicinos pagalbos priemonių skyrimo ir išrašymo pagrįstumą.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Julija Dagytė

Nov 16, 2015, 8:40 AM, atnaujinta Oct 4, 2017, 7:33 AM

Jei Seimas pritars PSDF biudžeto projektui, kitąmet fondo biudžetas ūgtelės 4,1 procento, lyginant su šiais metais, ir sieks 1,44 milijardo eurų.

Didžiausią dalį lėšų, kaip ir iki šiol, kitąmet ketinama skirti pacientams gydymo įstaigose suteiktoms paslaugoms apmokėti. Šiam tikslui skiriamos lėšos turėtų didėti apie 37,9 mln. eurų. Tai leis diegti naujas gydymo paslaugas, gerinti jų prieinamumą gyventojams.

Kaip ir šiemet, 2016 m. bus skatinamos dienos paslaugos. Ambulatorinis gydymas, dienos stacionaras ir dienos chirurgija leidžia pacientams sutaupyti laiko bei suteikia lankstesnes galimybes pasinaudoti gydymo paslaugomis.

Apie pusę milijono eurų planuojama didinti lėšas, tenkančias medicininės reabilitacijos ir sanatorinio gydymo paslaugoms apmokėti.

Taip pat planuojama didinti sveikatos programoms bei kitoms sveikatos draudimo išlaidoms skirtą biudžeto dalį. „Ir toliau daug dėmesio bus skiriama prevencinėms programoms įgyvendinti. Siekiame, kad kuo daugiau žmonių turėtų galimybę reguliariai nemokamai pasitikrinti sveikatą ir taip užkirsti kelią pikčiausioms ligoms, kasmet nusinešančioms daug gyvybių“, – sakė Valstybinės ligonių kasos biudžeto planavimo skyriaus vedėja, laikinai vykdanti Ekonomikos departamento direktoriaus funkcijas, Vitalija Dagilytė.

Numatoma daugiau lėšų skirti ir pacientams išduodamiems vaistams bei medicinos pagalbos priemonėms kompensuoti. Šiam tikslui skiriamos lėšos turėtų didėti apie 10,8 mln. eurų.

Taigi esant didesniam finansavimui bus kompensuojama daugiau reikiamų gydymo paslaugų, pacientams būtinų vaistų bei modernių gydymo būdų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.