Apklausa: ar skiepai vaikams mokami?

Praėjusią savaitę portale lrytas.lt surengtos apklausos metu buvo klausiama skaitytojų nuomonės, ar skiepai nuo pneumokokinės infekcijos vaikams iki 2 metų yra mokami.

123rf nuotr.
123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 8, 2016, 1:49 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 3:23 PM

Daugiau nei pusė respondentų – 56 procentai – žinojo, kad mažųjų pacientų šeimoms šie skiepai nieko nekainuoja, nes juos apmoka ligonių kasos iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto.

Beveik ketvirtadalis – 23 procentai – apklaustųjų teigė manantys priešingai: jų nuomone, šie skiepai vaikams yra mokami.

Panaši dalis apklaustųjų – 21 procentas – nurodė to nežinantys.

VLK primena, kad bet kurioje gydymo įstaigoje, kuri yra sudariusi sutartį su teritorine ligonių kasa, vaikai yra nemokamai skiepijami nuo tuberkuliozės, hepatito B, kokliušo, difterijos, stabligės, poliomielito, B tipo Haemophilus influenza infekcijos, tymų, epideminio parotito, raudonukės, o vaikai iki 2 m. amžiaus ir priklausantys rizikos grupėms – nuo pneumokokinės infekcijos.

Nepilnamečiai yra valstybės draudžiami Privalomuoju sveikatos draudimu, tad jų gydymo išlaidos apmokamos iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.