Prasidėjo ligonių kasų ir gydymo įstaigų sutarčių sudarymas

Prasidėjo kasmetinis teritorinių ligonių kasų (TLK) ir gydymo įstaigų, vaistinių bei optikos paslaugas teikiančių įstaigų sutarčių sudarymo procesas. Šią savaitę teritorinės ligonių kasos gydymo įstaigoms, pageidavusioms sudaryti sutartis, išsiuntė sutarčių projektus. Sutartys bus pasirašomos šalims jas suderinus. Taip bus ir toliau užtikrintas tinkamas gyventojams suteiktų gydymo paslaugų išlaidų apmokėjimas Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto lėšomis.

Sutarčių sudarymas – atsakingas metas tiek gydymo įstaigoms, tiek ligonių kasoms.<br>Martyno Ambrazo(ELTA) nuotr.
Sutarčių sudarymas – atsakingas metas tiek gydymo įstaigoms, tiek ligonių kasoms.<br>Martyno Ambrazo(ELTA) nuotr.
Viačeslavas Zaksas, Valstybinės ligonių kasos Sveikatos priežiūros paslaugų departamento direktorius.<br>VLK nuotr.
Viačeslavas Zaksas, Valstybinės ligonių kasos Sveikatos priežiūros paslaugų departamento direktorius.<br>VLK nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 26, 2016, 11:28 AM, atnaujinta Jun 6, 2017, 11:42 AM

„Sutarčių sudarymas – atsakingas metas tiek gydymo įstaigoms, tiek ligonių kasoms. Kaip ir iki šiol, TLK šiemet sudarys sutartis ne tik su savo, bet ir su kitų TLK aptarnaujamų zonų gydymo įstaigomis, kurias dažniausiai renkasi pacientai. Sutartį su ligonių kasomis pageidaujanti sudaryti gydymo įstaiga privalo turėti licenciją paslaugoms teikti ir licencijuotus specialistus, atitikti Vyriausybės nutarime apibrėžtus iš PSDF biudžeto apmokamų sveikatos priežiūros paslaugų kriterijus bei nustatytu laiku pateikti prašymą dėl sutarties sudarymo“, – teigė Viačeslavas Zaksas, Valstybinės ligonių kasos (VLK) Sveikatos priežiūros paslaugų departamento direktorius.

TLK gavo 1419 prašymų iš šalies gydymo įstaigų sudaryti sutartis dėl jų teikiamų paslaugų apmokėjimo PSDF lėšomis.

Iš viso 2016 m. asmens sveikatos priežiūros paslaugoms apmokėti skiriama apie 1 mlrd. eurų (3,9 proc. daugiau nei pernai). Šios lėšos VLK direktoriaus įsakymu jau yra paskirstytos TLK. Minėtas įsakymas – sutarčių sudarymo tarp TLK ir jų partnerių startas.

Atsižvelgiant į gyventojų skaičių, didžiausia šių lėšų dalis tenka Vilniaus TLK zonos (Vilniaus ir Alytaus apskričių) apdraustųjų sveikatos priežiūros paslaugoms apmokėti – daugiau nei 322 mln. eurų, Kauno TLK (Kauno ir Marijampolės apskričių) – apie 255 mln. eurų, Klaipėdos TLK (Klaipėdos ir Tauragės apskričių) – apie 149 mln. eurų, Šiaulių TLK (Šiaulių ir Telšių apskričių) – daugiau nei 145 mln. eurų, o Panevėžio TLK (Panevėžio ir Utenos apskričių) – daugiau nei 130 mln. eurų.

„Šiomis lėšomis, remiantis sudarytomis sutartimis, poliklinikoms, ligoninėms ir kitoms gydymo įstaigoms bus apmokama už pacientams suteiktas paslaugas. Taip užtikrinamas nenutrūkstamas gydymo paslaugų prieinamumas gyventojams“, – teigė V.Zaksas.

Pasak V.Zakso, jei sutarčių sudarymas su gydymo įstaigomis šiais metais vyks sklandžiai, jis turėtų baigtis kiek anksčiau nei pernai – planuojama, kad dauguma sutarčių jau bus pasirašyta kovo pabaigoje.

Kol naujos sutartys nepasirašytos, už gyventojams suteiktas gydymo paslaugas atsiskaitoma vadovaujantis praėjusių metų sutarčių sąlygomis.

Rūpimus klausimus galima pateikti el. pašto adresu info@vlk.lt arba ligonių kasų informacijos telefono numeriu 8 700 88888.

Kviečiame apsilankyti VLK profilyje Facebook: https://www.facebook.com/vlk.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.