Kodėl apie neatvykimą medikus būtina informuoti iš anksto

Nuo šių metų sausio 1-osios kiekvienas pacientas, užsiregistravęs pas gydytoją iš anksto, tačiau negalintis atvykti nustatytu laiku, privalo apie tai informuoti gydymo įstaigą ne vėliau kaip likus parai iki numatyto vizito.

123rf nuotr.
123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Julija Dagytė

2016-03-02 08:26, atnaujinta 2017-06-05 21:46

Sveikatos sektoriaus specialistai tikisi, kad ši tvarka padės sumažinti pacientų eiles pas gydytojus ir leis sutaupyti laiko tiek gydytojams, tiek ir pacientams.

Tačiau, kaip pastebi Valstybinės ligonių kasos (VLK) direktoriaus pavaduotoja Žadvilė Abelienė, ar naujoji tvarka bus efektyvi, priklausys tik nuo pacientų. Jeigu žmonės atsakingai žvelgs į būtinybę perspėti medikus apie pasikeitusius savo planus, visiems bus tik geriau. „Tai – ne tik etiketo ir mandagumo, bet visų pirma ir racionalaus laiko išnaudojimo klausimas. Internetu arba telefonu žmonės užsiregistruoja pas norimą mediką, tačiau atėjus vizito laikui tiesiog nepasirodo. Taip gaišinamas ir medikų laikas, ir nukenčia kiti pacientai: juk vietoje neatėjusio paciento gydytojas būtų galėjęs priimti kitą žmogui, kuriam būtina jo konsultacija“, – aiškino Ž.Abelienė.

Tikimasi, kad žmonės sąmoningai pažvelgs į reikalavimą įspėti apie savo neatvykimą ir patys apie tai praneš likus ne mažiau kaip 24 valandoms iki planuoto apsilankymo laiko.

„Daugelis gydymo įstaigų artėjant vizito laikui pacientams išsiunčia elektroninius laiškus ar žinutes, primenančius apie artėjantį apsilankymą. Tad sakyti, kad apie apsilankymą tiesiog pamiršo, šiandien pacientai jau nebegali. Jeigu žmogaus planai pasikeitė, reikėtų skirti minutę savo laiko ir apie tai įspėti medikus“, – sakė VLK direktoriaus pavaduotoja Ž.Abelienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.