Apklausa: ar yra pritrūkę kompensuojamųjų vaistų?

Praėjusią savaitę portale lrytas.lt surengtos apklausos dalyvių buvo klausiama, ar vaistinėje yra pritrūkę jiems reikalingų kompensuojamųjų vaistų.

123rf nuotr.
123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 4, 2016, 10:38 AM, atnaujinta Jun 5, 2017, 2:01 PM

Trečdalis apklaustųjų – 32 procentai – nurodė, kad su tuo jiems teko susidurti. Dar daugiau apklausos dalyvių – 42 procentai – teigė, jog taip buvo atsitikę, tačiau vaistininkui užsakius vaistus gavo vėliau.

15 procentų apklausos dalyvių su šia problema nesusidūrė: jie teigė visada tuoj pat gaudavę reikalingų vaistų. Dar 11 procentų respondentų atsakė, jog niekada nepirko kompensuojamųjų vaistų.

Valstybinė ligonių kasa primena, kad sutartį su ligonių kasomis sudariusios vaistinės privalo visada turėti vaistų bei medicinos pagalbos priemonių (MPP), kurie yra įrašyti į Vaistinėje būtinų turėti kompensuojamųjų vaistų ir MPP sąrašus. Jei reikiamo vaisto vaistinė tądien neturi, vaistininkas jį privalo užsakyti ir pristatyti mieste per 2, o kaime – per 4 dienas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.