Gydymo įstaigos jau pasirašo sutartis su TLK

Lietuvoje vėl startuoja gydymo įstaigų sutarčių su teritorinėmis ligonių kasomis (TLK) pasirašymas. Ši žinia svarbi ir pacientams, nes būtent sutartis su ligonių kasomis pasirašiusiose gydymo įstaigose jie sveikatos priežiūros paslaugas gali gauti nemokamai, jei yra apdrausti privalomuoju sveikatos draudimu (PSD).

123rf nuotr.
123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Julija Dagytė

2016-03-04 10:31, atnaujinta 2017-06-05 14:17

Valstybinės ligonių kasos (VLK) Sveikatos priežiūros paslaugų departamento direktorius Viačeslavas Zaksas pabrėžia, kad pacientai turi teisę patys rinktis gydymo įstaigą, kurioje jiems būtų suteikta konsultacija, atlikti tyrimai arba operacija ar suteiktos kitos sveikatos priežiūros paslaugos. PSD apdraustiems pacientams jos suteikiamos nemokamai, jei pasirinkta gydymo įstaiga yra pasirašiusi sutartį su teritorine ligonių kasa dėl konkrečios paslaugos suteikimo ir apmokėjimo Privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšomis.

„PSD apdraustiems pacientams įvairios paslaugos nemokamai gali būti suteikiamos tiek valstybinėse, tiek ir privačiose gydymo įstaigose. Prieš renkantis gydymo įstaigą pacientui privalu įsitikinti, ar dėl tos paslaugos, kuri jam reikalinga, apmokėjimo įstaiga yra pasirašiusi sutartį su ligonių kasa. Priešingu atveju suteiktos paslaugos išlaidas pacientui tektų apmokėti iš savo kišenės“, – teigė V.Zaksas.

Praėjusiais metais buvo pasirašyta 1367 sutartys su gydymo įstaigomis. Pernai iš viso PSDF lėšomis apmokamos paslaugos Lietuvoje teikė 821 asmens sveikatos priežiūros įstaiga.

Sutartis pasirašyti norinčios įstaigos privalo turėti licenciją paslaugoms teikti ir licencijuotus specialistus, taip pat – atitikti Vyriausybės nustatytus kriterijus: tarp jų yra reikalavimai gebėti suteikti tam tikras paslaugas per nustatytą terminą, suteikti nustatytą paslaugų skaičių ir t.t.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.