Dėl ligos diagnozės pagrindimo teko sumokėti papildomai

Teigiama reakcija į tuberkulino mėginį tuberkuliozei nustatyti išgąsdintų ne vieną. O jeigu taip nutiktų vaikui – tėvų išgąstis būtų didžiulis. Noras greičiau išsiaiškinti, ar diagnozė pagrįsta, Vilniuje gyvenančiai mamai sukėlė didelę baimę dėl dukros, tačiau sąmoningumo neaptemdė.

Kilus abejonei, pirmiausia klauskite gydytojo dėl prašomo mokėjimo pagrįstumo, o negavę aiškaus atsakymo, kreipkitės į gydymo įstaigos administraciją<br>D.Labučio nuotr.
Kilus abejonei, pirmiausia klauskite gydytojo dėl prašomo mokėjimo pagrįstumo, o negavę aiškaus atsakymo, kreipkitės į gydymo įstaigos administraciją<br>D.Labučio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 14, 2016, 3:08 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 6:10 PM

Šių metų pradžioje į Vilniaus teritorinę ligonių kasą (Vilniaus TLK) kreipėsi susirūpinusi mama, prašydama išsiaiškinti, ar teisėtai buvo apmokestintas jos dukrai atliktas tyrimas, reikalingas tuberkuliozės diagnozei pagrįsti.

Vienoje Vilniaus poliklinikų prisirašiusiai mažametei pacientei dėl teigiamos reakcijos į tuberkulino mėginį šeimos gydytojas išrašė siuntimą į vaikų pulmonologo konsultaciją. Gydytoja specialistė, išanalizavusi mergaitės būklę, rekomendavo atlikti tyrimą, kuris padeda pagrįsti galimą tuberkuliozės infekciją. Už diagnozės patikslinimui skirtą tyrimą mergaitės mamai teko sumokėti savo lėšomis. Tai jai sukėlė įtarimą ir paskatino kreiptis į Vilniaus TLK.

Vilniaus TLK Kontrolės skyriaus specialistams išanalizavus moters prašymą paaiškėjo, kad siuntimą į gydytojo specialisto konsultaciją dėl konkrečios priežasties turėjusiai pacientei visi būtini tiriamieji veiksmai turėjo būti atlikti nemokamai. O nepagrįstai išleisti pinigai – grąžinti.

„Kartais išgąstis ir baimė dėl savo ar artimųjų sveikatos lemia neracionalius sprendimus. Raginame kiekvieną būti sąmoningą ir neskubėti mokėti tuojau pat, kol neįsitikinote, ar to tikrai reikia. Kilus abejonei, pirmiausia klauskite gydytojo dėl prašomo mokėjimo pagrįstumo, o negavę aiškaus atsakymo, kreipkitės į gydymo įstaigos administraciją“, – ragina Vilniaus TLK Kontrolės skyriaus specialistai.

Nepavykus išsiaiškinti gydymo įstaigoje, kreipkitės į teritorinę ligonių kasą. Į teritorinę ligonių kasą skambinkite šiais numeriais: 8 700 88888, (8 5) 212 0000; rašykite el. p. vitlk@vlk.lt, info@vlk.lt arba daugiau informacijos ieškokite internetinėje svetainėje www.vilniaustlk.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.