Besilaukiančios I. Trusovė ir I. Martinkėnaitė ruošiasi gimdymui per karantiną

Šalyje paskelbtas karantinas, kurio pabaigos dar nematyti, daug nerimo atnešė ir besilaukiančioms žinomoms mamoms – tinklaraštininkei Indrei Trusovei ir dainininkei, sveiko gyvenimo būdo puoselėtojai Ingridai Martinkėnaitei. Jų gimdymo datos – visai netrukus, o neaiškumo, kas jų laukia, labai daug.

 Indrė Trusovė (kairėje) ir Ingrida Martinkėnaitė gimdyti per karantiną nebijo
 Indrė Trusovė (kairėje) ir Ingrida Martinkėnaitė gimdyti per karantiną nebijo
 Ingrida Martinkėnaitė laukiasi antrosios atžalos<br>  J. Kurbatova nuotr.
 Ingrida Martinkėnaitė laukiasi antrosios atžalos<br>  J. Kurbatova nuotr.
MAMA apdovanojimai / Ingrida Martinkėnaitė, Mindaugas Urbonas<br>V.Skaraičio nuotr.
MAMA apdovanojimai / Ingrida Martinkėnaitė, Mindaugas Urbonas<br>V.Skaraičio nuotr.
 Ingrida Martinkėnaitė laukiasi antrosios atžalos<br> J. Kurbatova nuotr.
 Ingrida Martinkėnaitė laukiasi antrosios atžalos<br> J. Kurbatova nuotr.
 Indrė Trusovė su dukra Amanda<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Indrė Trusovė su dukra Amanda<br> Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2020-03-25 15:54, atnaujinta 2020-03-27 13:09

Teko atšaukti šventę

Receptų tinklaraščio „Sveika ir gardu” autorė, influencerė Indrė Trusovė gimdyti turėtų už mėnesio. Greičiausiai, antrąją vaikelį gimdysiančiai moteriai, bus atlikta Cezario operacija, nes ir pirmagimė Amanda gimė tokiu būdu. Paskutinių tyrimų nespėjusi atlikti moteris dar tik laukia žinių iš gydytojo, kaip bus su suplanuotais vizitais.

„Dieną atrodo viskas gerai, bet naktimis sapnuoju nesąmones. Neramu nėščiosioms juk ir šiaip, o dar tas karantinas, – atsidūsta Indrė. – Liūdniausia turbūt dėl to, kad vyras nepamatys iškart kūdikėlio. Tiesa, kai gimė Amanda, tai buvo dar mums gyvenant Airijoje, vyro apsilankymai ligoninėje taip pat buvo riboti, jis galėdavo būti po keletą valandų, tad žinau ką reiškia leisti pirmąsias naktis vienai su vaikeliu.”

I.Trusovė juokiasi, kad pats gyvenimo ritmas karantino metu labai nepasikeitė, nes vakarėliai, koncertai ar apsilankymai kine jai jau nebeaktualūs.

„Izoliacija mano gyvenimo būdo nekeičia. Vienintelio dalyko gaila, kad „nuplaukė“ draugių planuotas kūdikio sutiktuvių vakarėlis „baby shower“ – jis turėjo būti tą savaitgalį, kai paskelbė karantiną. Tiesa, dar tuomet susibūrimai nebuvo draudžiami, bet įvertinau riziką ir suprasdama situacijos rimtumą priėmiau visiems saugiausią sprendimą.”

Žinoma moteris džiaugiasi, kad pavyko padaryti suplanuotus darbus – nors kankino nėščiųjų toksikozė, ji vis tiek užbaigė savo pirmąją knygą, dar iki balandžio pradžios konsultuoja žmones sveikos mitybos klausimais. „Darbai užsitęsė nes dirbantiems su individualia veikla nieko kito nebelieka. Bet, jau netrukus, pirmą kartą per šešerius metus, atostogausiu”, – juokiasi I.Trusovė ir iškart pasitaiso, kad atostogas greitai pakeis bemiegės naktys.

Kraitelį perka internetu

„Mano ritmas lova – virtuvė – lova. Liko keturios savaitės ir gydytojai rekomendavo gulimą režimą, o man aktyviai sportuojančiai, tai rimtas išbandymas”, – šypsosi dainininkė, sveiko gyvenimo būdo tinklaraščio „Su Ingrida” kūrėja Ingrida Martinkėnaitė. Moteris įsitikinusi, kad jei negali pakeisti situacijos, tenka su ja susitaikyti, todėl stengiasi nepergyventi, kad greičiausiai gimdyti teks pasaulyje siaunčiant COVID-19 virusui.

„Šiek tiek gaila, kad vyras negalės dalyvauti, juk lengviau ir morališkai, ir fiziškai, nes tai paduoda, palaiko, paglosto. Bet mane taip pat pykdo socialinėje erdvėje sklandantys verkšlenimai apie tai, kaip vargšės moterys negali išbūti tris dienas be vyro. Tikrai būna blogesnių situacijų. Su grupe koncertavo ir vaikų namuose, ir onkologiniams, kitiems ligoniams, bet nei mamos, nei auklėtojos, neverkšlena, visad su šypsena veide, yra geros nuotaikos. Reikia pasimokyti”, – nuomone dalinasi Ingrida.

Dainininkė planavo per paskutines savaites ir suruošti mažyliui kraitelį, bet paskelbus karantiną, planus teko koreaguoti: „Man atsakomybė yra dviguba, todėl tikrai visa šeima laikomės izoliacijos, nevažinėjame po parduotuves. Pradžioje panikavau, kaip viską įsigysiu, bet viską užsisakėme internetu. Tiesa, buvau jau pamiršusi, kiek visko reikia. Rodos, kai auginau Mariją, be pusės daiktų apsiėjau, o dabar jie jau tapo būtinybe“, – juokiasi trylikametę dukrą auginanti I.Martinkėnaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.