Kai gimdymo datą lemia žvaigždės: akušerės ir astrologės nuomonė apie suplanuotą cezario operaciją

Sakoma, jog kai kurios dienos yra sėkmingesnės, laimingesnės, mėnulio pozicija yra palankesnė. Vieni į tai nekreipia dėmesio, o kiti pagal astrologines prognozes planuoja darbus, didesnius pirkinius ar net gimdymą.

Astrologės ir akušerės nuomonė dėl geresnės gimdymo datos – išsiskiria.<br> lrytas.lt koliažas
Astrologės ir akušerės nuomonė dėl geresnės gimdymo datos – išsiskiria.<br> lrytas.lt koliažas
Astrologė V. Budraitytė teigia, kad data parenkama mamai, ne kūdikiui.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Astrologė V. Budraitytė teigia, kad data parenkama mamai, ne kūdikiui.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Akušerė I. Girdvainienė pastebi, kad lietuvės dažniau renkasi gražią ar simbolinę datą, o ne astrologiškai geresnę.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Akušerė I. Girdvainienė pastebi, kad lietuvės dažniau renkasi gražią ar simbolinę datą, o ne astrologiškai geresnę.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 17, 2020, 9:56 AM

Astrologė Vaiva Budraitytė neslepia, kad dažnai išgirsta prašymų apskaičiuoti palankiausią dieną gimdyti.

Kaip į tai reaguoja medikai, atskleidžia akušerė ir tėvystės mokyklos „Gandro lizdas“ įkūrėja Ieva Girdvainienė. 

Perkėlė gimdymo datą

Pas žinomą astrologę Vaivą į asmenines konsultacijas žmonės dažnai atvyksta pasikonsultuoti dėl svarbaus gyvenimo įvykio. Vienas jų yra gimdymas, ir V.Budraitytė neslepia – prašymų apskaičiuoti tinkamesnę gimdyti datą ir net valandą vis daugėja.

Žinoma, gimdymo datą renkasi tik tos nėščiosios, kurioms suplanuota cezario operacija. Vaiva šypteli, kad natūralus gimdymas astrologiniams skaičiavimas  vis dar „nepasiduoda“.

Vilniaus gimdymo namuose gimdymus priiminėjanti I.Girdvainienė irgi pripažįsta, kad tokių prašymų būna. 

„Nors medikai į tai rimtai nereaguoja, bet būna labai rimtai nusiteikusių moterų. Labai gerai pamenu vieną atvejį, kuomet viena nėščioji pareiškė, kad gydytojo pasiūlytą dieną ji nesutinka operuotis, nes tai astrologiškai labai bloga diena. Į jokius kompromisus ji nesileido. Tai buvo vienintelis man žinomas atvejis, kuomet teko perkelti gimdymo dieną būtent dėl moters pageidavimo“, – teigia akušerė Ieva.

Specialistė džiaugiasi, kad kol kas Lietuvoje tokių pageidavimų išreiškia tik nedidelė dalis gimdyvių: „Gal viena iš tūkstančio.“

Data palanki motinai

Šiuos gimdyvių prašymus dažniausiai palydi skeptiška vyrų šypsena, bet V.Budraitytė įsitikinusi, kad į tai nereikėtų numoti ranka.

„Palanki planinei operacijai data – didelė paspirtis motinai, nes galima apsidrausti išvengiant nemalonumų, rizikų susijusių su pačia operacija. Palankiu metu atliktas pjūvis nepūliuoja, nebūna komplikacijų ir panašiai“, – teigia astrologė.

Dažnai manoma, kad ypatingu metu gimęs mažylis bus laimingesnis, sėkmingesnis ar turtingesnis, bet iš tiesų data parenkama mamai, ne jam.

„Visada pirmiausia žiūrime, kad data būti palanki motinai. Sveika, laiminga mama – sveikas ir laimingas kūdikis“, – komentuoja V.Budraitytė.

Į klausimą, kiek žino atvejų, kad pavyktų susitarti su gydytojais dėl tinkamų datų, astrologė atsako klausimu – ar kitu atveju jos prašytų apskaičiuoti tas datas?

Pilnatimi tiki ir gydytojai

Jei I.Girdvainienė astrologinius skaičiavimus dažniausiai išgirsta iš dvasiniais dalykais besidominčių moterų, tai konkrečių datos prašymų dėl kitų priežasčių yra labai daug.

„Vyro gimtadienis, šeimai brangi data, amžiną atilsį mamos ar močiutės gimtadienis – lietuvės labiau prašo tam tikros cezario operacijos dienos dėl šių dalykų, nei dėl astrologų rekomendacijų“, – juokiasi akušerė.

Lietuvoje šiuose reikaluose demokratijos nedaug – operacijų datą sprendžia medikai ir cezario operacijų, kaip Jungtinėje Karalystėje ar JAV, pagal užsakymą nedaro.

Ir nors gydytojai į žvaigždžių išsidėstymus nesigilina, pilnaties poveikiu įsitikina praktiškai.

„Nors yra bandyta daryti mokslines studijas ir mokslas niekaip to neįrodė, iš praktikos, galiu pripažinti, kad per pilnatį dažnesni mastitai, gimdymo skyriuje sudėtingesni atvejai. Tiesa, šį dalyką labiau priskirčiau emocijoms, nes tiek žindymą, tiek gimdymą jos veikia labiausiai, o mėnulis joms tikrai turi įtakos”, – pripažįsta I.Girdvainienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.