Mokytoja vaizdo įraše vaikams originaliu būdu pademonstravo, kaip vyksta gimdymas

Penkių milijonų peržiūrų sulaukė video įrašas populiariame paauglių tinkle, kur vidurinės mokyklos mokytoja kūrybiškai parodo, kaip vyksta gimdymas.

 Vaizdo įraše mokytoja naudodama balioną ir mandariną demonstruoja, kaip vyksta gimdymas.<br> lrytas.lt koliažas
 Vaizdo įraše mokytoja naudodama balioną ir mandariną demonstruoja, kaip vyksta gimdymas.<br> lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 3, 2020, 11:19 AM

Brooke Bernal dėsto šeimos planavimo pamokas vyresnių klasių moksleiviams JAV. Milijonai žmonių visame pasaulyje peržiūrėjo, o pusantro milijono paspaudė patiktukus ar komentavo po jos pamoka, kurioje ji pasakoja, kaip vaikams demonstruoja gimdymo procesą.

Mokytojai prireikė tik paprasto baliono ir mandarino, kuris demonstracijoje atstoja kūdikį. Balionas imituoja moters gimdą, jo susiaurėjimas – gimdymo kanalus ir gimdymo kaklelį. B.Bernal įdėjo mandariną į balioną ir šį pripūtė. Kūdikis gimdoje, kaip ir mandarinas balione – apsaugotas nuo aplinkos poveikio.

Nestipriai paspaudusi balioną mokytoja rodo, kaip vyksta gimdos susitraukimai, kurie nekenkia vaisiui. Pradėjus spausti stipriau – pasikeičia baliono forma ir mandarinas bando išlįsti, pro vienintelį tarpą visai kaip ir kūdikis. Po dar stipresnio spaudimo mandarinas iššoka nustebindamas mokinius ir socialinių tinklų žiūrovus.

„Akivaizdu, kad kūdikiai gimsta ne taip, – vaizdo įraše šypsodamasi paaiškina Brooke. – Bet vaikams tai patinka, tai jų mėgstamiausia dalis.“

Duodama interviu portalui „Buzzfeed“ mokytoja patikino, kad tai toli gražu neatspindi realybės, bet tai gera demonstracinė priemonė.

„Aišku, aš visad sakau mokiniams, kad negali planuoti gimdymo, nes gali tekti atlikti ir cezario pjūvį ar panaudoti kitas priemones. Gali įvykti daugybė dalykų, nes gimdymas yra nenuspėjamas“, – priduria mokytoja. Demonstracijose ji taip pat vietoje mandarino naudoja ir teniso ar golfo kamuoliukus.

Galbūt šia idėja pasinaudos ir Lietuvos mokytojai, nes teorinė dalis ir iliustracijos niekad nebus tiek paveikūs, kiek praktika, net ir su balionu ir kamuoliuku.

Parengta pagal „Buzzfeed“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.