Mamos išradėjos: sugalvojo daiktus, kurie kūdikių priežiūrą padaro lengvesne

Motinystė suteikia sparnus ir įkvepia sukurti daugybę įdomių dalykų. Pasaulyje jau seniai prigijo terminas „mompreneurs“, apibūdinantis mamas verslininkes, bet, rodos, netrukus reikės dar vieno, kuriuo įvardintume mamas išradėjas. Daiktai, kuriuos jos sugalvojo, šiuolaikinės vaikų priežiūros stebuklai, kurie tėvystę padaro dar lengvesne.

 Naujus išradimus sugalvojo mamos, norėdamos palengvinti kasdienybę prižiūrint vaikus<br> lrytas.lt koliažas
 Naujus išradimus sugalvojo mamos, norėdamos palengvinti kasdienybę prižiūrint vaikus<br> lrytas.lt koliažas
 Pasunkintas miegmaišis pagerina vaiko miegą.<br> „Dreamland Baby“ nuotr.
 Pasunkintas miegmaišis pagerina vaiko miegą.<br> „Dreamland Baby“ nuotr.
 Šis čiulptukas krisdamas ant žemės susitraukia ir neišsipurvina.<br> „The Pop“ nuotr.
 Šis čiulptukas krisdamas ant žemės susitraukia ir neišsipurvina.<br> „The Pop“ nuotr.
 Ši nešioklė yra nedidelė ir patogi.<br> „Thushbaby“ nuotr.
 Ši nešioklė yra nedidelė ir patogi.<br> „Thushbaby“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 4, 2020, 9:40 AM

Visada švarus čiulptukas

Šiuolaikiniai tėvai jau tikrai nebenulaižo nukritusio čiulptuko ir vėl nepaduoda jo mažyliui, bet nuolat kūdikių spjaudomas čiulptukas tikrai vargina. Išvykus kur nors reikia visuomet turi turėti keletą atsarginių, kad galėtum duoti švarų.

Tinklalapis mother.ly pristato dvi mamas, viena iš JAV, o kita iš Australijos, kurios ne tik augina penkis vaikus, bet ir siūlo sprendimą – čiulptuką „The Pop“. Nicki Radzely ir Janna Badge sugalvotas čiulptukas pagamintas iš 100% maistinio silikono, netoksiškas ir natūraliai higieniškas, nes yra sukonstruoti taip, kad jei čiulptukas nėra kūdikio burnoje, jis natūraliai susitraukia į saugų burbulą ir neišsipurvina išspjauti ant žemės.

Tokius čiulptukus patogu nešiotis, nes nereikia specialaus dėklo, kad apsaugotų nuo mikrobų čiulptuko galiuką.

Mik, vaikeli, greičiau

Kai Taros Williams sūnui buvo 6 mėnesiai, jis nebuvo išmiegojęs be prabudimo ilgiau nei pusantros valandos ir jo mama buvo tikrai išsekusi. Ji bandė surasti sprendimą ir kartą, gulint ant sofos, ji sūnų apklojo šalia gulėjusia sunkia antklode. Vaikutis akimirksniu giliai įmigo ir mama suprato, radusi tai, ko ieškojo.

Tara sukūrė pasunkintus miegmaišius vaikams. Pasunkintos antklodės jau seniai naudojamos žmonėms turintiems įvairių nervinių sutrikimų nuraminimui, bet produktų vaikams iki šiol nebuvo sukurta.

2020 metų gegužę moteris pristatė savo kūrinį „Dreamland Baby“ lėšų rinkimo sisteoje „Kickstarter“ ir sulaukė milžiniškos sėkmės.

Kitokia nešioklė

Nors rinkoje yra daugybė nešioklių, daugeliui tėvų nėra nieko paprasčiau, nei pasisodinti vaikutį ant klubo tradiciškai. Norėdama apsaugoti savo nugarą ir rankas Tammy Rant sukūrė nešioklę „Thushbaby“, kuri yra skirta būtent palengvinti vaikų nešiojimą ant vieno klubo.

Diržu prisitvirtinta speciali pagalvėlė ant kurios patogiai įsitaiso vaikutis nuo naujagimystės iki beveik 20 kilogramų svorio. Pagalvėlės viduje yra kišenė į kurią tėvai gali įsidėti reikalingiausius daiktus, kaip sauskelnės ar telefonas.

Nešioklės išskirtinumas – ji užima labai mažai vietos, nereikia užsisegti daugybės diržų, laikiklių, kad galėtumėte nešioti kūdikį.

Buteliukų šildyklė

Kai mažylis nori valgyti, jis nori tai daryti dabar pat, tad tėvams išvykus norisi kuo mažiau praleisti laiko ieškant, kur gauti karšto vandens, kaip pašildyti buteliuką.

Su tuo pačiu iššūkiu susidūrė ir karininkė, mama Alaina Moulton, kuri supratusi, jog greitai buteliuko pašildymas lauke yra rimtas iššūkis, nusprendė tokį sukurti pati – „The Baby's Brew“ yra pirmoji pasaulė buteliukų šildyklė su baterijomis veikianti bet kur.

Parengta pagal „Mother.ly“ inf. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.