Kūdikio lyties atskleidimo vakarėlis šeimai baigėsi tragedija

Norėdami netikėtai sužinoti, kokios lyties kūdikio laukiasi tėvai kartais imasi neapskaičiuotų sprendimų. Niujorko valstijos policija pranešė, kad netrukus tėčiu turėjęs tapti Christopheris Pekny mirė ruošdamas prietaisą, kuris būtų atskleidęs būsimo vaikelio lytį.

Kūdikio lyties atskleidimo vakarėliai pradėjo populiarėti nuo 2008-ųjų.<br>Lrytas.lt koliažas
Kūdikio lyties atskleidimo vakarėliai pradėjo populiarėti nuo 2008-ųjų.<br>Lrytas.lt koliažas
Viena iš tendencijų – spalvoti dūmai.<br>„Pexels“ nuotr.
Viena iš tendencijų – spalvoti dūmai.<br>„Pexels“ nuotr.
Šios šventės pradininkė pirmiausia pasiūlė prapjautį tortą su įdaru, kurio spalvą įdeda konditeris perskaitęs gydytojo raštelį.<br>123rf nuotr.
Šios šventės pradininkė pirmiausia pasiūlė prapjautį tortą su įdaru, kurio spalvą įdeda konditeris perskaitęs gydytojo raštelį.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 23, 2021, 3:13 PM

Sukonstravo pats

Jis žuvo sprogus mechanizmui, kurį pats konstravo. Prietaisas sužeidė ir C.Pekny brolį Michaelą.

„Tai buvo keisčiausia avarija, kuria galėjau tik įsivaizduoti“, – interviu laikraščiui „New York Times“ teigė 34 metų vyras. Nelaimės detalės neatskleidžiamos.

Jo teigimu brolis turėjo nemažai patirties taisydamas ir kurdamas įvairius prietaisus, buvo talentingas mechanikas, kuriam patiko taisyti automobilius.

Prieš mirdamas vyras spėjo sužinoti, kad jo mergina nešiojo jo sūnų.

Sudeginti miškai

Pasak portalo People.com pastaraisiais metais padaugėjo nelaimingų atsitikimų su vadinamais kūdikio lyties atskleidimo vakarėliais.

„High Gloss and Sauce“ tinklaraštininkė Jenna Myers Karvunidis, kuri save įvardija, kaip išpopuliarinusi šias šventes, neseniai paskelbė viešą kreipimąsi, prašydama kitus nebeorganizuoti tokių švenčių.

„Kam rūpi, kokios lyties kūdikis? Aš tai padariau tuo metu, kai dar nežinojome, ką dabar žinome – priskyrimas lyčiai palieka mus be tiek daug galimybių ir talentų, kurie neturi nieko bendra su tuo, kas yra tarp kojų“, – rašė J.M.Karvunidis.

Ji 2008 metais pasidalijo idėja, kaip užsakė tortą su melsvu arba rausvu įdaru (kepėjas gavo instrukcijas voke) ir jį prapjovė vakarėlio metu pasikvietus artimuosius ir draugus.

Tūkstančiams žmonių ši idėja taip patiko, kad dabar kūdikio lytį nusakantys atributai slepiami balionuose, iššaunami fejerverkais ar net nuspalvinami dangoraižiai.

Praėjusių metų rugsėjį Pietų Kalifornijos San Bernardino (JAV) apygardos pareigūnai teigė, kad 10 tūkst. arų miškų ir pievų El Dorado parke sudegė dėl kūdikio lyties atskleidimo šventės. Gaisras prasidėjo, kai būsimi tėvai padegė dūminį pirotechnikos prietaisą, kurio skleidžiama spalva turėjo pranešti, ko jie laukia – berniuko ar mergaitės.

2017 metais panaši nelaimė įvyko Naujojoje Zelandijoje, kai būsimas tėtis šovė į dekoratyvų taikinį ir taip sukėlė gaisrą, atnešusį 2,67 milijonus N.Zelandijos dolerių (1,61 mln. eurų) nuostolių, kurių dalį turės padengti pats, taip atimdamas iš vaiko galimybę gyventi geriau.

Parengta pagal „People“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.