Populiariausi kūdikių vardai JAV: dešimtuke ir Lietuvos atlikėjos pseudonimas

Vis dažniau tėvai vaikams dairosi tarptautinio vardo, nes mano, kad gyvenant ar keliaujant užsienyje geriau vadintis taip, kaip ištaria visi. Todėl dalijamės 2020 metų populiariausių vardų JAV dešimtuku. Nenustebkite, kai kurie vardai populiarūs ir Lietuvoje.

Tarptautiniais vardais vaikus mėgsta ir Lietuvos tėvai.<br>„Unsplash“ nuotr.
Tarptautiniais vardais vaikus mėgsta ir Lietuvos tėvai.<br>„Unsplash“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-03-03 08:40, atnaujinta 2021-03-03 08:44

Panašios tendencijos ir Lietuvoje

Populiariausių vardų sąrašus JAV skelbia „The Social Security Administration“ – socialinės apsaugos tarnyba, bet tai daro tik metų viduryje, todėl anksčiau dešimtukus sudaro populiariausi portalai tėvams.

Nuo 2014 iki 2018 pats populiariausias vardas mergaitėms buvo Emma, o nuo 1996 iki 2007 – Emily. Lietuvoje šio vardo atitikmuo Emilija taip pat buvo pirmoje vietoje beveik dešimtmetį, kol pastaraisiais metais jį išstūmė Lėja.

Pasak „BabyCenter“ 2020 metų mergaičių vardų dešimtuke pirmauja Sofija, kuri buvo sąrašo lyderė 2019 metais Lietuvoje, o šiemet nukrito į šeštą vietą.

K.Meschino dukra – dešimtuke

Šeštoje sąrašo vietoje puikuojasi vardas Isabella, kuriuo pirmagimę dukrą šiais metais pavadino žinoma Lietuvos nuomonės formuotoja Karolina Meschino. Lietuviškas atitikmuo Izabelė buvo išpopuliarėjęs prieš keletą metų, o lietuvių kalbos komisijos reikalavimus neatitinkančios rašybos versija galima vadinti tik vaikus, kurių tėvai turi kitos šalies pilietybę.

Septintoje vietoje esančio vardo Aria populiarumą galima spėti, kad lėmė populiarus serialas „Sostų karai“, kuriame drąsuolė Aria Stark narsiai kovojo už save.

Dešimtoje vietoje vardas Mia – tokiu slapyvardžiu pasivadinusi dainininkė Vilija Pilibaitytė. Šis vardas iš ispanų ir italų kalbų reiškia „mano“.

Sutampa ir berniukiški

Berniukų vardų dešimtukas dar kartą įrodo, kad tendencijos sutampa ir panašiais vardais tėvai vaikus vadina visose pasaulio šalyse.

Pirmoje vietoje – Liamas, kuris kildinamas iš airiško vardo Vilhelmas. Antroje vietoje – Noah, kuris turi lietuvišką atitikmenį Nojus, o šis 2020 metais Lietuvos dešimtuke buvo penktas pagal populiarumą.

JAV populiariausių vardų sąrašuose septintoje vietoje minimas Lucas, o lietuviškai – Lukas, taip pat patenka į lietuvišką dešimtuką. Topą užbaigia vardas Mateo, lietuviškai – Matas, kuris praėjusiais metais buvo ketvirtoje vietoje.

Preliminarus JAV vardų dešimtukas 2020 metais:

  1. Sophia
  2. Olivija
  3. Riley
  4. Emma
  5. Ava
  6. Isabella
  7. Aria
  8. Aaliyah
  9. Amelia
  10. Mia

Berniukų:

  1. Liam
  2. Noah
  3. Jackson
  4. Aiden
  5. Elijah
  6. Grayson
  7. Lucas
  8. Oliver
  9. Caden
  10. Mateo

Parengta pagal „Baby Center“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.