15 minučių skirtumu pasaulį išvydę dvyniai gimė skirtingais metais

Alfredo ir Aylin yra brolis ir sesuo, gimę vos per ketvirtį valandos vienas paskui kitą, bet gimtadienius švęs skirtingais metais. Rodos, nieko neįprasto, daugybė dvynių gimsta per tam tikrą tarpą, bet kai juos skiria metai – skamba tikrai beprotiškai.

„Natividad su džiaugsmu praneša, kad pasveikino pirmąjį Monterėjaus grafystės 2022 metų kūdikį“, – naujiena feisbuke pasidalijo ligoninė.<br>Natividad medicinos centro nuotr.
„Natividad su džiaugsmu praneša, kad pasveikino pirmąjį Monterėjaus grafystės 2022 metų kūdikį“, – naujiena feisbuke pasidalijo ligoninė.<br>Natividad medicinos centro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 4, 2022, 6:25 PM

Kalifornijoje (JAV) praėjusių metų paskutinę dieną Natividad medicinos centre gimdė Fatima Madrigal, rašoma portale Mother.ly. Vyresnėlis Alfredo gimė 2021 metų gruodžio 31 d. 23.45 val., o jo sesuo pasaulį išvydo po 15 minučių, 2022 metų sausio 1 d. lygiai vidurnaktį.

„Natividad su džiaugsmu praneša, kad pasveikino pirmąjį Monterėjaus grafystės 2022 metų kūdikį, – naujiena feisbuke pasidalijo ligoninė. – Greenfieldo (miestas šiame regione – red.past.) dvyniai Aylin ir Alfredo Trujillo gimė vos 15 minučių skirtumu, tačiau jų gimimas toks retas yra tai, kad jie gimė skirtingomis dienomis, mėnesiais ir metais.“

Abu dvynukai sveiki ir laimingi. Tiesa, ar tėvai džiaugiasi perspektyva gimtadienius organizuoti skirtingais metais, niekas nežino.

„Man neįtikėtina, kad jie yra dvyniai ir turi skirtingus gimtadienius“, – prisipažino mama Fatima.

Dvynių kasmet vis daugėja tiek pasaulyje, tiek Lietuvoje. Teigiama, kad JAV kasmet gimsta 120 tūkst. dvynių, kas sudaro vos daugiau nei 3 proc. visų gimimų. Tačiau dvynių su skirtingais gimtadieniais pasitaiko retai. Remiantis „The Book of Odds“, tikimybė, kad dvyniai gims skirtingais metais, yra vienas iš dviejų milijonų.

Parengta pagal „Mother.ly“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.