Akušerė rekomenduoja filmus būsimiems tėvams: nuo dokumentikos iki komedijos

Pirmą kartą vaikelio susilauksiančius tėvus būsimas gimdymas ir tėvystės iššūkiai dažnai gąsdina, kaip ir visi nežinomi ir nepažinti dalykai. Tėvystės mokyklos „Gandro lizdas“ įkūrėja, akušerė ir būsima mama, projekto „Kol aš laukiu tavęs“ vedėja Ieva Girdvainienė dalijasi sąrašu filmų, kuriuos turėtų pasižiūrėti būsimi tėvai ir taip išsklaidyti nerimą.

Ieva siūlo būsimiems tėvams būtinai pažiūrėti filmą apie tikrą gimdymą.<br>Lrytas.lt nuotr.
Ieva siūlo būsimiems tėvams būtinai pažiūrėti filmą apie tikrą gimdymą.<br>Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-04-08 17:46

Kaip vystosi kūdikis?

„Visiems būsimiems tėvams labai rekomenduoju pažiūrėti trumpą grafinį filmuką „Miracle of life“, kuriame labai gražiai pavaizduojamas nėštumas ir kūdikio vystymasis nuo ląstelių susiliejimo iki užgimimo. Šis filmas tinka ir būsimiems broliams ir sesėms“, – pataria Ieva.

Filmą legaliai galima pažiūrėti „Youtube“ platformoje.

Tikras gimdymas

„Besiruošiant gimdymui rekomenduoju pasirinkti filmą, kuriame vizualiai pamatysite tikrą gimdymą, nes meninis gimdymas nuo dokumentikos ženkliai skiriasi“, – šypteli akušerė.

Vienas iš jos rekomenduotinų dokumentinių filmų, tai kanalo BBC darbas „Gimdymas: viskas arba nieko“ (angl „All or nothing“).

„Jame pamatysite šešis gimdymus, kuriuose parodytas visas procesas skirtingais gimdymo modeliais. Visų šių modelių mes, deja, pasirinkti negalime ir tokios gausos neturime, bet akivaizdu, kad žmonės turi teisę rinktis ir turi tam tikrus poreikius. Ten labai realistiškai pavaizduojamas ir natūralus užgimimas, ir cezario pjūvio operacija. Jei esate jautresni – ieškokite kito dokumentinio filmo, kuriame pamatytumėte patį gimdymą“, – pataria Ieva.

Tėvystės komedijos

Na, o norintiems atsipalaiduoti ir į būsimą tėvystę pažiūrėti per humoro prizmę I.Girdvainienė rekomenduoja komediją „Ko laukti kai laukiesi“.

„Linksmų komedijų apie laukimą yra daug, bet reikia atsirinkti turinį, nes yra daug lėkštų, netikrų filmų, bet kartu yra ir labai labai atsipindinčių realybę. Tai mano paminėtas vienas tokių“, – teigia Ieva.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.