Mitai apie nėščiųjų mitybą: burokėliai gerokai pervertinti

Auganti gyvybė viduje moteris skatina atidžiau rinktis maisto produktus. Apie tai šįkart projekte „Kol aš laukiu tavęs kalba ir akušerė, trečiojo vaikelio besilaukianti mama Ieva Girdvainienė. Kokius vaisius ir daržoves gali valgyti nėščioji?

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 1, 2022, 9:00 AM

„Vaisiai ir daržovės yra puikus pasirinkimas būsimos ir esamos mamos sveikatai, ypač, kai jaučiamės nusilpusios ar išvargino liga. Šiuose produktuose yra daugiausiai greitųjų vitaminų – nė viena tabletė neturi tiek vitaminų, kiek yra natūraliuose vaisiuose ir daržovėse“, – pastebi I.Girdvainienė.

Medikė pataria atidžiai rinktis ką dedame į burną ir esant galimybei rinktis ekologiškus vaisius ir daržoves, kurių didelis pasirinkimas yra „Lidl“ parduotuvėse.

„Nebūtina valgyti tik Lietuvoje augančias gamtos dovanas – galima rinktis ir egzotinius vaisius, bet svarbu kur tai perkate, kaip tai atkeliavo į Lietuvą, todėl turite pasitikėti savo prekybos centru“, – pastebi Ieva.

Kai kankina rytinis pykinimas ar sunku pasirinkti ką valgyti, visuomet pravers bananai. Jie švelnios struktūros, saldūs ir sotūs. Tiesa, jei jus kankina vidurių užkietėjimas, svarbu jų nepadauginti.

„Burokėliai – labai mylimas nėščiųjų ir mamyčių produktas, nes tikima, kad nuo jų gerėja kraujo kokybė, o visos nori rausvų žandukų. Taip, juose yra gerų medžiagų, bet dideliais kiekiais jų vartoti nepatartina, todėl burokėlių reikėtų rinktis tiek, kiek mėgstate“, – šypteli I.Girdvainienė.

Dar vienas mitas – vartoti tik termiškai apdorotas daržoves. Dabar, kai lentynos žaliuoja nuo įvairių rūšių salotų, svogūnų laiškų ir prieskoninių žolelių, būtina jomis praturtinti savo racioną.

„Žalia spalva ramina – žalios spalvos daržovėse yra raminančių vitaminų, todėl valgykite ir nebijokite“, – pataria ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.