Labiausiai reikalinga priežiūros priemonė naujagimiams: pasirinkti reikia atsakingai

Kūdikiai auga, o sauskelnės auga su jais, primena projekto „Kol aš laukiu tavęs“ vedėja, akušerė ir būsima mama Ieva Girdvainienė. Tai kaip nepasimesti renkantis šią kasdieninį higienos priemonę savo mažyliams?

„Unsplash“ nuotr.
„Unsplash“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 21, 2022, 12:47 PM, atnaujinta Jun 21, 2022, 1:24 PM

Ant visų sauskelnių pakuočių rasite parašytą svorį – perkant pirmąsias sauskelnes sužinokite, koks yra numatomas mažylio svoris.

„Kai kurie naujagimiai gimsta didesni ir jiems galima iškart dėti antro dydžio sauskelnes, tad pasiklauskite savo gydytojo, kuris gali apskaičiuoti būsimo mažylio svorį“, – pataria akušerė.

Ieva pataria pasirinkiti tos rūšies sauskelnes, kurias galite įsigyti kiekvienoje parduotuvėje ir nereikėtų sukti galvos, kur gauti tinkamų mažyliui: „Iki pirmojo gimtadienio tai bus labiausiai reikalingas produktas.“

Sauskelnės turi būti patogios, švelnios kūdikio odai, o pirmosios – specialų iškirpimą gijančiai bambos virkštelei.

„Lupilu“ sauskelnės turi ir indikatorių – blyškią juostelę sauskelnės priekyje, kuri paryškėja, kai sauskelnė prisipildo ir laikas keisti. Pasak I.Girdvainienės, kartais tėvai net persistengia per dažnai pakeisdami sauskelnes, o kiti – užsimiršta per ilgam laikui, tad indikatorius padeda išvengti šių nesklandumų.

Daugkartinio naudojimo lipdukai padeda tinkamai uždėti sauskelnes, kad mažyliui nespaustų, bet ir nebūtų per laisvos.

Sauskelnės turi būti iš natūralaus pluošto ir nedirgintų odelės, o sauskelnės viduje esantys latakėliai padeda šlapimui nenutekėti į kraštus, o sugeria jį sparčiau.

„Drąsiai rekomenduoju sauskelnes „Lupilu“, nes jos gaminamos atsakingai apgalvojant smulkias detales“, – teigia būsima mama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.