Metodas, kuris vasarą padės nėščiosioms tinstant kojoms: prilaiko pilvą, mažina veido brinkimą

Laidoje „Kol aš laukiu tavęs“ akušerė ir būsima mama Ieva Girdvainienė dalijasi savo nėštumo kelione ir šįkart moteris dalijasi būdu, kuris padeda besilaukiančioms moterims išvengti tinimo.

Nėščiosioms siūloma išbandyti sportininkų pamėgtą metodą – teipavimą.<br>Lrytas.lt nuotr.
Nėščiosioms siūloma išbandyti sportininkų pamėgtą metodą – teipavimą.<br>Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 1, 2022, 12:00 PM

Metodą pamėgo sportininkai

„Ateina šilti orai, tinsta galūnės, darosi sunku judėti. Ar yra kokia pagalba?“, – „Gandro lizdas“ kineziterapeutės Agnės Novickienės klausė Ieva.

Pasirodo, nėščiosioms siūloma išbandyti sportininkų pamėgtą metodą – teipavimą. Tai yra specialiomis kineziologinėmis juostelėmis apklijuojama tam tikra kūno dalis taip stimuliuojant kraujotaką arba limfos pratekėjimą.

„Teipavimas gali padėti esant tinimams ar net malšinant skausmą. Galima teipuoti kojas, rankas ar net nakčiai veidą, taip nuimant pabrikimą. Taip pat teisingai priklijuotos juostelės prilaiko ir patį pilvelį, nugarą, apatinę juosmens dalį taip padeda paskirstyti svorį ir esant skausmas“, – vardijo Agnė.

Rezultatas – kitą dieną

Teipavimo juostelės sukurtos sportininkams, todėl nebijo drėgmės, prakaito, su jomis galima maudytis. Vienintelis dalykas, kurio reikia vengti – kremai ir aliejai.

Teipuoti turėtų kineziterapeutas, susipažinęs su raumenų išsidėstymu ir suprantantis, kaip galima kompensuoti jų pasiskirstymą.

„Teipo juostelės efektyviai laiko 3–5 dienas. Sausaodėms – ilgiau, bet su laiku funkcijos neatlieka“, – aiškino A.Novickienė.

Pačios juostelės yra medvilninės ir pateptos specialiais klijais, kurie suaktyvina kraujotaką ar limfotaką. Jos būna skirtingų spalvų, bet funkcija nuo to nesiskiria ir, kaip juokiasi Agnė, moterys net džiaugiasi papuošusios kūną spalvingomis juostelėmis.

„Rezultatą pajusite kitą dieną po procedūros“, – vardijo privalumus kineziterapeutė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.