Kūdikio miego žaislai: padeda užmigti ir prailgina atsibudimo laiką

Kūdikio miegas yra viena labiausiai tėvų aptarinėjimų ir „Google“ paieškos laukelyje ieškomų temų. Laidoje „Kol aš laukiu tavęs“ akušerė ir būsima mama Ieva Girdvainienė šįkart kalba apie tai, kokius žaislus reikėtų dėti į vaiko lovytę, kad miegelis būtų saldesnis ir ilgesnis.

„Visiems tėvams yra svarbus kūdikio miegas: migdymas ir miego ypatumai“, – patvirtina tėvystės mokyklos „Gandro lizdas“ įkūrėja Ieva.<br>„Pexels“ nuotr.
„Visiems tėvams yra svarbus kūdikio miegas: migdymas ir miego ypatumai“, – patvirtina tėvystės mokyklos „Gandro lizdas“ įkūrėja Ieva.<br>„Pexels“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 3, 2022, 5:29 PM

„Visiems tėvams yra svarbus kūdikio miegas: migdymas ir miego ypatumai“, – patvirtina tėvystės mokyklos „Gandro lizdas“ įkūrėja Ieva.

Pirmas savaites ar mėnesius ji rekomenduoja įkurdinti mažylį ten, kur jį galėtumėte lengvai matyti ir pasiekti – ar tame pačiame kambaryje, ar toje pačioje lovoje.

„Kūdikiui bundant turime įvairių priemonių, kurie vaikeliui padės pasnūduriuoti ar bent jau ramiai pabūdrauti. Žinoma, visos jos tinkamos praėjus naujagimystės laikotarpiui, po pirmų 28 parų, o iki tol nepuoškite lovytės baldakimais, karuselėmis ar neapkraukite žaislais“, – pataria medikė.

O kai praeina pirmasis mėnuo, jau galima išbandyti ir įvairius miego žaislus. Vienas pagrindinių ir svarbiausių yra – karuselė. Tai pirmasis kūdikio žaislas, nes gulėdamas vaikas gali stebėti aplinką, girdėti muziką ir matyti besikeičiančius vaizdus.

„Canpol Babies“ karuselė turi 25 raminančias melodijas, spalvotą projekciją ant lubų ir yra valdoma nuotoliniu pulteliu, Besisukantys minkšti žaisliukai sudomina mažylį, todėl jis dar mielai leidžia laiką savo lovelėje.

Dar vienas pirmųjų mažylio žaislų – tai yra žaisliukas migdukas, kuris būna su medžiagos skiaute, švelnus ir minkštas.

„Neretai vaikai migduką taip įsimyli, kad privalo turėti visada šalia, nes jis kvepia mama“, – šypsosi Ieva.

Lovytėje taip pat gali atsirasti kiti mažyliui skirti miego žaislai – muzikinis žaislas, kuris dažnai būna minkštas ir su ištraukiamu žiedu, švelnia melodija gali užliūliuoti mažylį ar prailginti atsibudimo laiką. Žaislai, kurie kabinasi ant vežimėlio ar pačios lovytės, skirti išlaikyti kūdikį užsiėmusį kai atsibunda, bet dar nenori jokių staigių pokyčių.

„Svarbiausia taisyklė – nereikia žaisliukus sudėti visus į vieną krūvą. Ištraukite vieną, tada kitą, tegu kiekvienas žaisliuka atsiranda savo laiku, todėl neskubėkite“, – pataria trečiąkart būsima mama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.