Kūdikio miego atributai, kurie prisideda prie kokybiško mažylio poilsio

Tam, kad mažylis gerai išsimiegotų naktį reikia ne tik ramios lopšinės ar patogios lovytės, bet ir priemonių, kurios padės užtikrinti kokybišką poilsį. Laidoje „Kol aš laukiu tavęs“ akušerė, būsima mama Ieva Girdvainienė dalijasi patarimais, kaip išrinkti mažyliui patalynę ir miego drabužius.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 5, 2022, 2:30 PM

Net suaugusieji supranta, kaip gera miegoti užsiklojus po tinkama antklode, kuri lyg debesis apgaubia mus ir leidžia pailsėti. Tai svarbu ir vaikams, todėl Ieva pataria ją rinktis atsakingai.

„Pirmiausia, į ką siūlau atkreipti dėmesį, tai vaikiška patalynė turi būti oficialiai sertifikuota, kad ji nealergizuoja ir yra tinkama mažyliui. Taip pat rekomenduoju rinktis antklodę iš perdirbtų medžiagų, natūralaus pluošto“, – pataria medikė.

Dažniausiai patalynės komplektai susidaro iš dviejų dalių – antklodės ir pagalvės, bet šią Ieva pataria atidėti iki tol, kol mažylis pats galės ateiti ir pasiimti jei norės.

Patalynės užvalkalus taip pat rinkitės medvilninius, sertifikuotos ar net ekologiškų medžiagų.

„Jei naudojate tinkamas sauskelnes kaip „Lupilu“, nereikia jokių apsaugų po paklode. Visada atkreipiu dėmesį kad paklodė būtų lygi, gerai įsitemptų, be ryškių piešinukų, kas reiškia, su mažiau dažiklių“, – šypteli trečio vaikelio besilaukianti akušerė.

Saugiam ir kokybiškam miegui taip pat reikia pižamos. Patogiausia rinktis šliaužtinukus su spaudėmis nuo viršaus iki pėdų.

„Stengiamės rinktis ekologiškos medvilnės pižamas ir būtinai – tinkamo dydžio. Patiems mažiausiems labai patogu šliaužtinukai uždengiantys pėdas ir plaštakas, tad būna ramu, kad mažylis nesušals“, – teigia I. Girdvainienė, visus aukščiau išvardintus dalykus savo mažyliui radusi „Lidl“ parduotuvėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.