Atostogų į Turkiją išskridusi pora ten įstrigo trims savaitėms: sūnus nusprendė pasibelsti į pasaulį per anksti

Jaunavedžių pora iš Jungtinės Karalystės nusprendusi prieš susilaukdami vaiko paatostogauti Turkijoje netikėtai tapo tėvais ir vietoje trumpų atostogų įstrigo čia beveik mėnesiui.

Naujai tapę tėvais Louise ir Stephenas apgailestavo, kad Turkijos medicinos sistema neleido jiems pakankamai būti su sūnumi – jis gimė cezario pjūvio operacijos pagalba ir pirmą kartą jį tėvai išvydo po penkių valandų.<br>123rf nuotr.
Naujai tapę tėvais Louise ir Stephenas apgailestavo, kad Turkijos medicinos sistema neleido jiems pakankamai būti su sūnumi – jis gimė cezario pjūvio operacijos pagalba ir pirmą kartą jį tėvai išvydo po penkių valandų.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 14, 2022, 5:24 PM

Stephenas ir Louise Crawshaw-Bowenai susilaukė sūnaus Wolfe'o, kuris gimė 33 nėštumo savaitę, rašo portalas BBC.

Louise, kaip ir daugelis nėštukių, prieš kelionę apsilankė pas gydytoją ir gavo pažymą leidžiančią skristi ir atostogauti užsienyje. Tačiau būdama kurorte ji netikėtai pasijuto blogai, pradėjo kraujuoti ir buvo skubiai nugabenta į ligoninę Antalijoje.

Septyniomis su puse savaitės per anksti gimęs Wolfe'as negalėjo pats kvėpuoti, o plaučiuose buvo infekcija. Gydytojai sakė, kad reikia mažiausiai trijų savaičių intensyvaus gydymo, kad ankstukas galėtų skristi namo, o pora norėdama padengti sąskaitas jau svarstė parduoti savo namus.

Naujai tapę tėvais Louise ir Stephenas apgailestavo, kad Turkijos medicinos sistema neleido jiems pakankamai būti su sūnumi – jis gimė cezario pjūvio operacijos pagalba ir pirmą kartą jį tėvai išvydo po penkių valandų. Visą gydymo laikotarpį jiems nebuvo leidžiama prie jo prisiliesti.

Daug papildomų rūpesčių sukėlė ir tai, kad draudimo bendrovė atsisakė apmokėti gydymo išlaidas užsienyje. Ligoninės personalas paprašė pasirašyti 800 eurų sąskaitą, o vėliau pateikė tūkstantines sumas už neišnešiotuko priežiūrą.

Pora teigė, kad jei Wolfe'as būtų gimęs keliomis dienomis anksčiau – aštuonios savaitės iki nėštumo pabaigos, 32 nėštumo savaitę, tada draudimo bendrovė padengtų išlaidas.

Stephenas ir Louise turėjo sumokėti per 10 tūkst. eurų gydymo sąskaitas ir dar kelis tūkstančius už apgyvendinimą.

Sprendimą rasti padėjo „GoFundMe“ puslapis, kurį šeima sukūrė prašydama tautiečių pagalbos ir surinko daugiau nei 5000 eurų.

Vėliau atsiliepė ir tėčio Stepheno darbdaviai – kadangi jis yra tarnaujantis kareivis, Karališkasis britų legionas sutiko apmokėti medicininiu tranportu gabenimo į gimtinę išlaidas. Dar viena labdaros organizacija pasisiūlė sumokėti likusią sumą ligoninei.

Pora po trijų savaičių grįžo į Jungtinę Karalystę, o sūnų apžiūrėję vietos medikai yra patenkinti jo būkle.

Parengta pagal BBC inf.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.