Rekordas – dvyniai gimė iš 30 metų senumo šaldytų embrionų. Mama vos trimis metais vyresnė už juos

Teigiama, kad daugiau nei prieš mėnesį JAV gimę dvynukai yra iš seniausiai užšaldytų embrionų, kurie dar buvo aktyvūs.

Teigiama, kad daugiau nei prieš mėnesį JAV gimę dvynukai yra iš seniausiai užšaldytų embrionų, kurie dar buvo aktyvūs.<br>123rf nuotr.
Teigiama, kad daugiau nei prieš mėnesį JAV gimę dvynukai yra iš seniausiai užšaldytų embrionų, kurie dar buvo aktyvūs.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 28, 2022, 9:41 PM

Rachel ir jos vyras Philipas Ridgeway susilaukė sūnaus Timothy ir dukros Lydia praėjus trims dešimtmečiais nuo tada, kai kūdikių embrionai buvo užšaldyti 1992 metų balandį, rašo portalas insider.com. Porai tai penktas ir šeštas vaikas šeimoje.

Biologiniai kūdikių tėvai yra anonimai – po jiems atliktos pagalbinio apvaisinimo procedūros liko embrionų, kuriuos jie sutiko užšaldyti ir paaukoti porai, kuriai labiau jų reikės.

Embrionai buvo užšaldyti nacionaliniame embrionų donorystės centre (angl. „National Embryo Donation Center“ NEDS) – tai krikščioniška ne pelno siekianti organizacija, kuri siūlo užšaldytų embrionų perkėlimą tik heteroseksualioms poroms, kurios susituokusios mažiausiai trejus metus. Embrionai kartu su tūkstančiais kitų embrionų buvo laikyti skystame azote.

NEDC buvo įkurta 2002 m., siekiant padėti žmonėms sukurti šeimas arba, kaip R. ir P. Ridgeway, išplėsti savo šeimas.

„Man buvo 5 metai, kai Dievas suteikė gyvybę šiems embrionams“, – sakė pamaldus krikščionis Filipas. Jis pažymėjo, kad jų gimimas dar nuostabesnis, nes Rachel jų sušaldymo metu tebuvo 3 metai.

Pora, prieš gimstant dvyniams, jau augino keturis vaikus nuo dviejų iki aštuonerių metų – trims vyresniesiems gimti taip pat reikėjo „tam tikros vaisingumo pagalbos“.

Pora šįkart vietoje vaisingumą skatinančios procedūros dar 2020 metais nusprendė „įsivaikinti“ embrioną tik viskas pasikeitė, kai besiruošiant jo įsodinimo procedūrai, natūraliai susilaukė ketvirto vaiko, kuriam dabar 2 metai.

Tačiau jie buvo pasiryžę turėti daugiau vaikų, todėl grįžo prie ankstesnio plano. Philipas teigia, kad taip pasielgti paskatino jų religiniai įsitikinimai.

„Šie embrionai dažnai nepastebimi, nes juos padovanojo tėvai, kurie turėjo tam tikrų genetinių sutrikimų“, – sakė Rachel.

Ridgeways teigė, kad jiems nesvarbu, ar prieš 30 metų embrionai buvo laikomi tobulais, ar ne

„Sužinojome, kad į šiais embrionais domimasi retai, nes daugelis į susitikimą ateinančių tėvų svarsto, ką jie galėtų turėti“, – sakė Rachel.

Jai buvo perkelti trys embrionai iš kurių vystytis pradėjo du. Nėštumas buvo gana įprastas, o moteris pagimdė 38 nėštumo savaitę.

Tenesio universiteto Prestono medicinos biblioteka patvirtino rekordinį dvynių gimimą. Prieš tai rekordas priklausė Molly Gibson, kuri gimė 2017 m. Užšaldytas embrionas, vėliau tapęs Molly, buvo saugomas 24 metus.

Tėvai planuoja papasakoti dvyniams jų pastojimo istoriją, kai jie bus vyresni.

Parengta pagal „Insider“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.