Mama pagimdė dvi identiškų dvynių poreles, kurių viena – ypatinga: tai nutinka labai retai

Kai prie metų ir mėnesio amžiaus identiškų brolių Luko ir Lewis prisijungė jų identiškos dvynės sesės Lynlee ir Lydia – toks sutapimas nustebino ne tik jų mamą Britney Alba, bet ir medikus.

Praėjusius šešiems mėnesiams, kai moteris pagimdė identiškus dvynukus, Britney išsiuntė žinutę savo ginekologei „Manau, kad galiu būti nėščia“.<br>„Unsplash“ nuotr.
Praėjusius šešiems mėnesiams, kai moteris pagimdė identiškus dvynukus, Britney išsiuntė žinutę savo ginekologei „Manau, kad galiu būti nėščia“.<br>„Unsplash“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-02-27 10:40, atnaujinta 2023-02-27 10:41

Praėjusius šešiems mėnesiams, kai moteris pagimdė identiškus dvynukus, Britney išsiuntė žinutę savo ginekologei „Manau, kad galiu būti nėščia“.

„Žinoma, aš buvau nėščia“, – portalui today.com pasakojo 27 metų pradinės mokyklos mokytoja.

Ir dar po 7 mėnesių ji kartu su vyru, kuris yra ugniagesys, sūpavo identiškas dvynes. Visi vaikai gimė be jokių vaisingumą skatinančių priemonių ar procedūrų.

„Žmonės spokso į mus, kai esame viešumoje. Mane nuolat stabdydavo žmonės, kai auginau tik Luką ir Lewį ir klausdavo ar jie dvyniai. Dabar tai kaip cirkas – visi nori pažiūrėti“, – kvatoja mama.

Ir ji visai neprieštarauja dėl tiek dėmesio – dvi poros identiškų dvynių ir tokiu mažu skirtumu yra nemažas stebuklas.

„Jie ne tik mieli, bet juos sieja ir unikalus ryšys – Lynlee ir Lydia yra ramiausios tuomet, kai laikosi už rankų ar liečiasi“, – paaiškina ji.

Seserys ne veltui mėgsta fizinį artumą – jos buvo vadinamos „MoMo“ monoamnioninės ir monochorioninės dvynės, nes augo vienoje placentoje ir viename amniono maišelyje.

Pasak motinos vaisiaus medicinos specialistės, daktarės Meghanos Limaye „MoMo“ dvyniai sudaro maždaug 1 proc. identiškų dvynių. Tokiems dvyniams kyla didelė rizika perinataliniu laikotarpiu, nes gali susipinti jų virkštelės, o tai sukeltų vieno ar abiejų kūdikių mirtį.

„Rekomenduojame, kad tokie nėštumai būtų stebimi kas kelios valandos per dieną nuo 24–26 nėštumo savaitės iki gimdymo, kas paprastai būna 32–34 savaitę“, – sako medikė.

B. Albai buvo 25 nėštumo savaitės, kai ji buvo paguldytą į ligoninę ir gydytojai kelis kartus per dieną stebėdavo kūdikių širdies ritmą

Lynlee ir Lydia gimė atlikus cezario pjūvio operaciją 32 nėštumo savaitę – toks gimdymas visada vyksta tik operaciniu būdu, nes gimdant natūraliai kiltų grėsmė susipinti virkštelėms.

Lynlee ir Lydia dabar yra 3 mėnesių amžiaus, o Lukas ir Levis yra 17 mėnesių amžiaus. Žavingam ketvertui patinka važinėtis savo keturviečiu vežimėliu.

B.Alba sako, kad jaučiasi kaip vakar, kai sužinojo, kad susilaukė antros identiškų dvynių poros.

„Žinote, tai juokinga, aš nebijojau. Prisimenu, galvojau: „Gerai! Antras turas'', – dalijasi B.Alba.

Parengta pagal „Today“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.