Vienas iš 50 milijonų atvejų: dvigubą gimdą turinti moteris laukiasi dvynukų

Motina gamta nešykšti staigmenų, bet dvi gimdos vietoje vienos – labai reta moters kūno anomalija. O štai ją turinti Kelsey Hatcher iš Alabamos (JAV) šiuo metu laukiasi dvynukų, kurie auga skirtingose gimdose.

Dvigubas nėštumas dvejose gimdose – būna vienai iš 50 milijonų moterų.<br>„Freepik“ nuotr.
Dvigubas nėštumas dvejose gimdose – būna vienai iš 50 milijonų moterų.<br>„Freepik“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 9, 2023, 3:39 PM

Kelsey ir jos vyras Calebas jau augina septinmetį ir du dvimečius vaikus. Moteris turi ne tik dvi gimdas, bet ir du gimdos kaklelius. Tai lotyniškai vadinama „Uterus didelhys“.

Tokia gimda būna iki 1 proc. moterų pasaulyje, o tai, kad kiekvienoje iš jų vystytis po vaisių, prilygsta stebuklui.

Moteris prisipažįsta, kad daugiau vaikų neplanavo turėti, tad pats nėštumas buvo didžiulė staigmena.

„Darant echoskopiją gydytoja parodė kūdikį ir pasakė „O, viskas atrodo puikiai“. Aš juokais paklausiau, ar ten tikrai vienas kūdikis? Ji perkėlė ultragarso daviklį ir sako: „O Dieve, yra dar vienas“. Buvau tiesiog šokiruota“, – prisimena K.Hatcher.

Pasak gydytojų, dėl jos būklės šis nėštumas laikomas rizikingu. Paaiškėjus, kad moteris laukiasi dviejų mergaičių, kilo klausimas, kas jos bus – dvynės ar seserys?

„Manau, kad medicininiu požiūriu tai yra toks retas dalykas, kad neturime geresnio būdo tai apibūdinti, išskyrus tai, kad jas vadinsime dvynėmis“, – teigia Kelsey prižiūrinys gydytojai.

Įdomu ir tai, kad nėščiajai gali tekti gimdyti dukart, nes gimdų susitraukimai gali prasidėti skirtingu laiku ir dvynukių gimimo laikas gali skirtis ne minutėmis ar valandomis, bet net ir dienomis.

Kelsey apie dvigubą gimdą sužinojo būdama 17 metų. Tuomet gydytojai atvirai pasakė, kad greičiausiai moteriai teks susidurti su sunkumais pastojant, išnešiojant kūdikius ar net persileidimu. Jie buvo neteisūs – pirmuosius vaikus moteris išnešiojo iki 40 nėštumo savaitės, o ir patys nėštumai nebuvo sudėtingas.

Savo nėštumo istorija K. Hacher dalijasi instagramo paskyroje „Doubleuhatchlings“

„4-ojo nėštumo echoskopijos metu sužinojome, kad esu nėščia su kūdikiu kiekvienoje gimdoje! Statistiškai tai yra 1 iš 50 mln. Reiškia, kad tuo pačiu metu vyko abiejų kiaušidžių ovuliacija ir abi buvo apvaisintos vienu metu! Oho! Mes buvome priblokšti! Likite kartu su manimi, kol dalinuosi šio reto nėštumo kelione!“, – su sekėjais bendrauja Kelsey.

Šiuo metu ji laukiasi 35-tą savaitę – ketvirtą ir penktą kartą būsima mama džiaugiasi, kad mergaitės aktyvios ir sveikos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.